PUBLICITAT

Els diners de tothom

El passat 14 de gener en sessió parlamentària, el president del Grup parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, va manifestar al Govern la seva preocupació per la no regularització del deute de 7,5 milions que té el mateix Govern amb els comuns des de l’any 2017 abans de la congelació de les transferències.
El ministre Jover va comentar que no era cert, que no hi havia cap deute i que ja s’havia regularitzat. Sorpresa.
Tots els comuns de forma unànime, han donat suport a la posició del PS (cosa que, com ja sabreu, companyes i companys, no passa cada dia), i han tornat a demanar la transferència de 7,5 milions que, segons ells i com va esmentar des del PS, no es va fer. Arribats en aquest punt vull aprofitar per recordar que, ara per ara, dels 7 comuns que tenim a Andorra, 5 tenen el mateix color polític i és el de Govern. Curiós.
No puc entendre o bé aquesta manca de comunicació entre Govern i comuns (i més si són del mateix color polític), o bé aquesta manca d’informació per part del màxim responsable de les finances del nostre país. És cert que l’any 2017 el ministre no era ell, però s’entén pel seu càrrec i per la importància del mateix que aquestes informacions les ha de tenir. Si no les té, entenc que potser és perquè li dóna poca importància a la situació, cosa que m’agradaria pensar que no és així. Perquè és un tema greu: parlem de molts diners, i d’una situació molt delicada per a tothom.
El que em preocupa finalment, i allà on vull anar a parar amb aquest article, és la manca de consideració dels darrers governs de dretes. Ja no parlo només d’aquest, parlo de tots. Les polítiques i gestions comunals haurien de ser una de les prioritats, tenint en compte que els comuns són i han de continuar sent els que gestionen el dia a dia de la ciutadana.
Quan reclamen aquests més de 7,5 milions d’euros no ho fem pel simple fet de reclamar. Ho fem perquè aquests 7,5 milions d’euros ens serviran a tots els ciutadans per tenir unes llars d’infants en condicions, per tenir unes cases pairals en condicions i per tenir les parròquies en condicions favorables al nostre dia a dia.
Potser cal recordar al nostre govern tri-partit de dretes que els diners que es donen als comuns són per millorar la quotidianitat dels nostres habitants.
Perquè al dia a dia, quan tenim un problema, un fanal del nostre barri no funciona o bé vénen a recollir les nostres escombraries també es fa amb aquests diners que ara reclamen tots els comuns. Perquè no deixem de banda 7,5 milions d’euros, deixem de banda tots els ciutadans i ciutadanes que dia a dia necessiten els serveis comunals tan importants que costen diners.
Així doncs, senyor Jover i resta de govern, si no ens voleu escoltar a nosaltres, com ja feu de costum, escolteu els vostres comuns. Aquells que tenen els vostres colors polítics i torneu allò que els hi pertany per llei com a comuns i a nosaltres com a ciutadans.
Perquè aquests diners no són dels comuns: són els diners de to-thom i per tenir unes parròquies per a tothom. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT