PUBLICITAT

Pagar justos per pecadors

El passat dilluns, el president del Partit Socialdemòcrata i jo vam fer una roda de premsa mostrant la nostra preocupació amb l’actual gestió de la pandèmia de la Covid-19. Primer de tot, i per evitar especulacions, des del PS donem tot el nostre suport a la gent que està dia a dia batallant pel bé de tota la ciutadania en aquesta greu pandèmia que estem vivint (crec que se us ha de reconèixer la gran tasca que porteu fent tots aquests mesos). En segon lloc, gràcies a tota la població que responsablement escolteu les indicacions dels professionals i feu allò que se us demana. I finalment, com ja vam dir a la roda de premsa de dilluns, des del PS, com a partit responsable, hem donat i continuarem donant suport a les mesures preses pel Govern per guanyar la batalla a la covid-19. Des del Partit Socialdemòcrata en tot moment hem tingut la mà estesa per ajudar en aquesta greu crisi sanitària, econòmica i social.

És evident i ens preocupa que avui la gestió de la pandèmia, al Govern, se li ha anat de les mans: som el país europeu amb el pitjor nombre de contagis per cada 100.000 habitants, l’oficina covid (que havia de ser el pal de paller d’aquesta crisi sanitària) està desbordada per manca d’efectius i la ciutadania ja no sap quines són les mesures correctes o que estan en actiu, ja que el ministeri de Salut canvia els criteris de les mesures cada setmana sense cap explicació més enllà de «és per prevenir».

I és en aquest punt on em vull aturar. Evidentment i com he dit anteriorment, entenem perfectament que el Govern hagi de prendre mesures doloroses per a molts de nosaltres. Però allò que no comprendré mai és que el Govern i el ministre de Sanitat en aquest cas, juguin amb l’economia familiar de molta gent per fer proves. Perquè a parer meu estan pagant justos per pecadors. 

No entenc el tancament de l’oci nocturn quan les mesures que tenien ja eren prou segures (Certificat covid i un test d’antígens no superior a les 12 hores). Tampoc s’ha demostrat en cap moment (almenys no s’han donat dades que així ho especifiquin) que aquests locals siguin un niu de contagis. Al contrari. La majoria de propietaris han pres les mesures suficients per evitar contagis, ja que sabien que a la mínima els hi posarien més restriccions. El mateix passa amb els locals de restauració. No s’ha demostrat en cap moment que siguin un niu de contagis, però els tanquen a l’una, per si de cas. I no parlem de negocis més petits com ara perruqueries, centres d’estètica, etcètera, que veuen com perden clients per haver de demanar el certificat.

Entenc perfectament que és una malaltia nova i que s’han de buscar solucions gairebé al dia. Però allò que no es pot fer des del Govern és fer veure que la cosa va bé per tenir una bona imatge i quan ja és massa tard posar mesures que no se sap si funcionaran, però que ells proven mentre les famílies pateixen tancaments dels seus negocis, tenen problemes per cobrar sous, etcètera.

Posar mesures de prevenció sí, hi estic d’acord. Jugar amb l’economia de tanta gent no. Si tenim un ministeri desbordat potser cal prendre mesures dins d’aquest i comptar amb gent que sap allò que fa i no trenquen economies familiars perquè actualment estan pagant justos per pecadors. I així no ens en sortirem senyors de Govern.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT