PUBLICITAT

La Fira del Bestiar d’Ordino

Ordino, igual que ha anat fent amb moltes de les seves altres tradicions, l’any passat va recuperar la seva Fira del Bestiar després de set dècades sense fer-se. El cert és que antigament aquesta fira es feia a la tardor i ara es fa amb l’arribada de la primavera. Per tant, aquest any la Segona Fira Del Bestiar es desenvoluparà entre el 6, 7 i 8 de maig novament a l’aparcament del Camp de la Tanada, al costat del centre del poble i amb un petit augment de les seves activitats.

A mi particularment m’hauria agradat assistir dissabte a la demostració de xollar ovelles, que em van dir que l’edició passada va tenir molt d’èxit i que, a més, crida molt la meva atenció; però com que no podrà ser tampoc en aquest edició, ja que vaig a Igualada per assistir al lliurament del premi Recercat 2022 a la SAC, ho deixo per a la propera fira que suposo que continuarà realitzant-se amb la mateixa dedicació per part dels participants. Però, sense cap mena de dubte, no faltaré diumenge per veure les exposicions i el mercat de productes artesanals i agroalimentaris que es trobarà ubicat pels jardins de la Casa Pairal, pel carrer dels Cóms i pel carrer Major.

Una de les novetats d’enguany, que no em perdré de segur, serà l’exposició d’encluses sota el títol El Racó del Casi Arajol en un clar homenatge a la vinculació de la parròquia amb la tradició i la cultura del ferro, ja que les encluses constitueixen una de les eines fonamentals de la forja. Aquesta exposició s’ubicarà al carrer dels Cóms, però de forma permanent, ja que la cessió de les encluses és per 50 anys.

A més, també m’agradaria veure l’actuació dels castellers, grallers i tabalers d’Andorra que sempre em deixen molt sorpresa amb la seva habilitat.

Per altra part, es manté l’exposició Estris d’una època oblidada que ja vaig tenir l’ocasió de veure la passada edició, però suposo que amb nous estris, ja que els objectes exposats són cedits pels veïns de la parròquia. Es tracta d’objectes antics d’utillatge de la llar i del camp tals com escalfallits i planxes de carbó, entre d’altres.

Pel que fa a la Fira del Bestiar, podran participar al concurs totes les explotacions agràries de la parròquia i comptarà amb tres seccions bovines, tres d’equins i una d’ovina. Del que realment es tracta és d’incentivar les activitats rurals (agrícoles i ramaderes) mantenint i no deixant que es perdin aquestes tradicions de la parròquia, avui dia un poc menys valorades i conegudes, especialment, pel jovent.

Per acabar, afegir que espero que torni ha haver-hi una participació molt gran i que es continuï celebrant durant  molts més anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT