PUBLICITAT

Dia de Portugal

Aquest cap de setmana passat hem pogut gaudir del dia de Portugal tant al Parc Central com a la sala de congressos d’Andorra la Vella i a la plaça del Poble. L’únic problema que ha marcat una mica la celebració ha estat el temps. Tant la calor excessiva com la pluja han fet que els actes estiguessin una mica menys concorreguts.

El dissabte després de la desfilada pels carrers de la tuna Rausstuna de la universitat de Bragança es van cantar els himnes nacionals d’Andorra i Portugal al Parc Central i es van obrir tres paradetes amb menjar típic portuguès on no van faltar, ara sí, els pedrers amb salsa, pataniscas, rissóis de gambes, de carn i de tonyina, bifanas, sardines a la brasa, bolinhos de bacallà, vins i dolços típics com els pastissos de nata i el pão de Ló, entre d’altres. A més, vam poder gaudir novament d’una actuació de la tuna, ara sobra l’escenari del Parc Central.

Diumenge al matí, a les 11.00 hores, vam poder assistir a la missa campal al Parc Central resada pel pare Humberto i cantada pel Grup Coral da Nossa Senhora de Fàtima i la Tuna Rausstuna.

Passant ara a la visita del president de la República de Portugal, qui després d’arribar al Principat d’Andorra en la seva visita exprés, el primer que va fer va ser reunir-se amb les autoritats andorranes, els coprínceps i com la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach Font.

Al centre de congressos, on es va realitzar la trobada amb els residents portuguesos, abans de sortir a la plaça del Poble, a causa de les condicions climàtiques, el cap d’Estat portuguès va ser rebut per un grup d’alumnes de portuguès al Principat que va cantar novament els himnes dels dos països.

Per a mi, la notícia més important per als portuguesos va ser la de la propera obertura d’un consolat general al Principat d’Andorra en lloc del consolat honorari que existeix actualment. Això beneficiarà molt els portuguesos residents al país i la nova va ser rebuda amb molta alegria per tots els portuguesos presents a l’acte ja que ja fa anys que va ser eliminada l’ambaixada portuguesa. També es va parlar de crear vols directes des de l’aeroport de la Seu fins a Portugal, ja que va ser aquest medi de transport el que va utilitzar en aquesta ocasió el president portuguès per arribar a Andorra.

Les condicions climàtiques, sens dubte, no van afectar diumenge a la tarda. La plaça del Poble estava plena de portuguesos per rebre el president de la república de Portugal Marcelo Rebelo de Sousa i gaudir d’un aperitiu, amenitzat novament amb música de la tuna Rausstuna i actuacions dels ranxos folklòrics de les associacions de portuguesos residents al país, acompanyat de dolços típics com el pastissos de nata o vins típics del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT