PUBLICITAT

Festa Major d’Andorra la Vella

Aquest cap de setmana passat ha estat la Festa Major d’Andorra la Vella i, com gairebé sempre, en el que més vaig participar i gaudir ha estat en els actes tradicionals, que són sempre el que més m’agrada d’aquestes celebracions.

Què és el que m’ha agradat menys? Doncs, a dir veritat, em fa molta ràbia haver-ho de dir, perquè mai havia opinat sobre els aspectes que menys m’agradaven de la Festa Major d’Andorra la Vella que per a mi, a més, és molt especial, perquè sempre celebrem amb la meva parella que ens vam conèixer en aquesta festa, ja fa... Ufff! Molt de temps. Però, al que anàvem. El que menys m’ha agradat ha estat la Fira. Estava molt lluny de la festa i en un espai molt reduït, de manera que el que haurien de ser atraccions per a totes les edats es va convertir en una mena de parc infantil només per a nens petits amb les consegüents pèrdues per als firaires per falta d’ambient i clients. A més, tampoc hi havia molts food trucks, per la qual cosa l’oferta gastronòmica tampoc no abundava. I això és quelcom que tampoc no era gaire estrany, ateses les circumstàncies ja comentades abans.

El divendres vaig estar a la plaça Benlloch, a la inauguració i la lectura del pregó d’inici de festa, on vaig poder gaudir de diverses danses tradicionals mexicanes i peruanes, a més de la dansa del pregó on, amb un ple total, els mocadors blancs es movien sense parar seguint el ritme de la música.

Dissabte va ser el dia que més vaig aprofitar de la festa. Al migdia, vaig anar al casc antic de la capital per veure ballar sardanes –la veritat és que mai he provat de dansar-les–, i el Mercat de la Vall. Després, vam anar a dinar a La Tapeta, com ja és el meu costum quan vaig per aquella zona, i he de dir que m’encanten les seves croquetes i també els musclos ben picantets. Llàstima del xàfec que va caure a primera hora de la tarda, que va espatllar l’ambient una miqueta.

Però, sense deixar-me espantar per la pluja i per tot el que ha refrescat, que, sent sincers, per a mi gairebé millor que faci fresquet. Una mica més tard, vaig anar a l’exhibició castellera i, després de sopar alguna cosa al bar de la plaça del Poble –que ha anat a millor amb el canvi de direcció–, vaig veure l’espectacle de circ. En realitat, he vist els tres que s’han fet, i el que més m’ha agradat és el del diumenge que em va fer riure molt i, a més, vaig poder gaudir d’alguns bons malabarismes i acrobàcies. Per descomptat, la meva nit de dissabte va acabar passant per la fira que, normalment, m’agrada molt. En aquest cas, com ja us he explicat, em va decebre i no he tornat cap altre dels dies de festa. Però, sí que vaig fer un tomb pel ball de nit, però sense animar-me massa aquest tipus de música.

Pel que fa a diumenge, pensava anar com sempre a la missa d’Erts, tot i que, finalment, per motius personals no va poder ser. Però, per contra, sí que em vaig acostar a veure el ball del Contrapàs a la plaça del Poble. També, com ja he assenyalat més amunt, vaig anar a veure el circ que em va encantar i, després, al ball de nit amb La Principal de la Bisbal que, ve cada any, i que sí que em va agradar molt més que el de divendres. Potser, sigui per l’edat. La plaça de les Arcades era plena de gom a gom i hi vaig passar una bona estona.

Per acabar, dilluns vaig anar a la plaça de la Rotonda a veure els jocs tradicionals, ja que m’agrada provar de jugar amb alguna coseta i després al circ. Sense deixar d’acomiadar la festa amb el ball de nit i un cubatilla, perquè castell de focs artificials per la festa major, ja fa un temps que ni de broma. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT