PUBLICITAT

Passem a l’Acció

Farà ja unes setmanes, vàrem presentar el nou moviment polític i ciutadà, Acció. Des del primer dia tots els que en formem part vam tenir clar que el nostre objectiu principal era apropar la política a la ciutadania. Però no com s’havia fet fins ara, on els partits omplien l’agenda setmanal d’actes on se sermonejava constantment a la població. Nosaltres hi volíem donar la volta perquè defensem que són els ciutadans els que han de ser escoltats. En aquest sentit, avui estrenem les trobades d’Acció amb la primera cita des de les 19.30 hores a la Minjadora del Sinquede, a la plaça de les Fontetes de la Massana.

El nostre propòsit és apropar-nos a la població. Sovint la política construeix barreres amb la ciutadania, que limiten la comunicació entre el poble i els seus representants. Nosaltres des d’Acció volem trencar amb això. Tenim clar que la política es fa de baix cap a dalt, escoltant a la ciutadania. Al cap i a la fi, els problemes reals només es poden conèixer de primera mà i desafortunadament estem vivint uns temps complicats en què cada vegada hi ha més dificultats. Existeixen molts àmbits que ens preocupen i que poden generar debat, com poden ser la pèrdua de poder adquisitiu, la dificultat d’accés a un habitatge, el no respecte de la igualtat de gènere, la discriminació, entre molts d’altres. Volem escoltar els problemes reals dels ciutadans respecte a tots els temes. Perquè sovint el debat polític és molt genèric i no afronta les dificultats de forma efectiva. Nosaltres volem capgirar això i començar per tenir coneixement dels problemes concrets que es pateixen diàriament per, posteriorment, trobar un espai de debat que aporti solucions efectives. I les volem donar nosaltres, però abans hem d’escoltar els nostres veïns. Perquè tenim la voluntat d’aportar solucions i sempre encarades a millorar el benestar de totes les andorranes i andorrans. 

El que diferencia Acció de la resta de partits és la forma de fer política. Nosaltres volem escoltar la gent a peu de carrer perquè és allà on es troben els problemes importants. No parlem de models de turisme o de com augmentar la inversió estrangera. A nosaltres ens preocupa com viuen els nostres padrins; amb quines condicions econòmiques afronten l’envelliment i en molts casos com sobreviuen a la solitud. Ens interessa conèixer com els pares i mares concilien la vida laboral amb la familiar i quina càrrega econòmica els hi suposa. Volem saber si l’augment dels preus dels aliments està afectant les famílies més vulnerables i com les podem ajudar. Volem saber si les dones del nostre país pateixen discriminació laboral, i combatre-ho trencant el sostre de vidre que limita la seva carrera professional. La llista de temes és molt llarga, però estic convençuda que la llista de problemes ho és molt més.

En definitiva, Acció ha nascut per canviar les coses. Per millorar-les. Per això escoltarem la població a peu de carrer i no parlant des d’un escenari. T’esperem avui a les 19.30 h a la plaça de les Fontetes de la Massana. Passem a l’Acció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT