PUBLICITAT

Renda variable de Japó - Encara una recomanació de compra

El Japó continua sent l'excepció mundial i manté estímuls a nivell monetari i fiscal. Això és favorable per als actius japonesos

Banc Central i Política Monetària

• El BoJ vol acabar amb les vendes en curt (short selling) de bons i amb qualsevol acció que obstaculitzi la política monetària ultra expansiva. El BoJ va anunciar modificacions al seu programa de préstecs de bons, elevant les tarifes a les tres emissions més recents de JGB a 10 anys, vist com una mesura per augmentar el cost de les vendes en curt. La taxa de la nova tarifa s’estableix en l'1%, en comparació al 0,25% anterior.

• Els observadors del BoJ veuen algun tipus de reducció en la configuració actual de política ultra laxa, però no abans de final d'any. L'enquesta de Nikkei va trobar que els 20 observadors del BoJ esperen algun tipus de reducció en l'actual configuració de política monetària per a final d'any enmig del canvi de lideratge, amb prediccions també per esmenar la YCC (Yield Curve Control). Els enquestats estaven dividits pel que fa al temps. En referència al cronograma per a una sortida completa del YCC, deu van triar aquest any, mentre que quatre anticipen que no serà fins el proper any. La majoria veu que la NIRP (Negative Interest Rate Policy) acabarà  més tard que la YCC, amb 14 participants dient que no s'eliminaran les taxes negatives abans del 2024, per només 4 que van col·locar la data en algun moment d'aquest any.

Govern i política fiscal: Kishida promet augmentar el pressupost per a la criança dels fills fins al 4% del PIB

Tot i això, el govern va matissar ràpidament la promesa del primer ministre Fumio Kishida de duplicar el pressupost per a la cura dels nens des de l'actual 2% del PIB, ja que aquesta afirmació genera temors públics que el govern pugui dur a terme augments d'impostos a gran escala, un rumor que podria anar en contra dels interessos del partit de govern abans d'una sèrie d'eleccions locals a tot el Japó a l'abril. El secretari en cap del gabinet, Matsuno, va dir en una conferència de premsa dijous passat que no s’havia establert un objectiu numèric específic. Tot i això, és un senyal que encara hi ha una voluntat d'aplicar estímuls fiscals.

Els guanys corporatius apunten a un menor creixement, però continuen sent positius

Nikkei va compilar la guia corporativa i les estimacions dels analistes per a l'any fiscal 22 per als components de l'índex TSE Prime Market, i que apunta a un creixement de l'EPS net agregada del 2%, revisat a la baixa des d'un creixement del 5% projectat al desembre. Es defineix com a teló de fons la desacceleració del creixement econòmic mundial, que es manifesta en una demanda més feble de telèfons intel·ligents i PCs, combinada amb augments perllongats en els costos de les matèries primeres. La feblesa esperada en beneficis es veu recolzada per una caiguda estimada del 7% en els beneficis del sector manufacturer, on el ~30% de les empreses veuen ja un cert estancament, essent aquesta la proporció més alta des del 2012, el període que cobreix el terratrèmol/tsunami del 2011. Amb tot, segueix sent un creixement positiu en beneficis esperats per al 2023 (del 2%) i ens ajuda a fixar un preu objectiu raonable per a l’índex japonès encara per sobre de la cotització actual.

Macro i fluxos: S'espera que el creixement del PIB del primer trimestre repunti després de la decepció del quart trimestre

L'enquesta de consens de Nikkei va mostrar que s'espera que el PIB del primer trimestre creixi un 1,6% intertrimestral anualitzat després de l'expansió més suau del que s'esperava del 0,6% el quart trimestre. La demanda interna impulsarà el creixement, tot i que parcialment compensada per un impuls extern més baix. Es preveu que l'impuls trimestral s'estabilitzi durant aquest any. La dinàmica de recuperació post-Covid encara es va citar com el tema subjacent principal, obrint el camí per a la demanda reprimida, així com la reactivació de l'activitat de serveis al consumidor amb el turisme receptor.

Geopolítics

Els Estats Units, el Japó i Holanda decideixen restringir exportacions de xips a la Xina.

Estratègia

• Esperem uns beneficis corporatius plans per al 2023. Amb un múltiple de 15-15,5x, el nostre preu objectiu justificable s'estableix a 28.500 per al Nikkei (encara per sobre del preu actual)

• Seguim recomanant l'exposició al mercat de renda variable japonès en una cartera global, amb un pes directe al voltant del 4%-5% de pes en cas d’un inversor agressiu.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT