PUBLICITAT

Sant Jordi, la festa més maca de l'any

Sant Jordi és una de les festes més maques que es fan i es desfan. Una festa molt nostrada, viva, cultural, integradora i popular. Una festa per a tothom que transmet a parts iguals amor, amistat, complicitat.
Roses i llibres, una combinació perfecta que defineix clarament la nostra cultura, som gent que pot semblar esquerpa, dura, plena d’espines, però en el fons gent maca i bonica, potser no tan oberta com altres però en el fons bona gent. I alhora inquieta, curiosa, que vol saber què passa al voltant. I compartir això amb la parella, amb la família o els amics és molt bonic. I encara ho fa més bonic que la primavera sigui l’escenari de la festa, el bon temps que hem estrenat fa poc ajuda a sortir al carrer, anima a comprar i esperona per ser original amb el regal, rosa o llibre.
A casa nostra tenim diverses d’aquestes representacions, cada parròquia fa la seva en una festa que, com sovint passa, podria ser molt més esplendorosa i visual si es fes al marge de les fronteres parroquials. Tothom en un mateix lloc, tots alhora, i fugir de petites accions repartides pel país i unir-ho tot en un sol espai amb un programa conjunt més complet. Promocionar-ho turísticament, que els departaments corresponents facin promoció, que es faci un catàleg de llibres i autors del país, que es regalin roses als turistes, que es facin més representacions al carrer, que es vinculin les entitats culturals no només per muntar la típica paradeta que passa sense pena ni glòria al costat de les de les llibreries i floristeries i donar-los més protagonisme. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT