PUBLICITAT

On queda l'opinió del poble andorrà?

illuns al vespre, el portal pseudosensacionalista hispanidad.com llençava la bomba informativa: «El rei d’Espanya es prepara per assumir el coprincipat d’Andorra».
El portal feia gala de les seves  fonts contrastades explicant que «Fuentes de la Casa Real consultadas por Hispanidad no saben nada de este asunto, pero como suele ocurrir y como dice el refrán, cuando el río suena, agua lleva».
L’article barrejava el cas BPA amb el fet que el Papa Francesc va deixar anar un dia la frase que l’església ha de tenir un paper espiritual (i és clar, tan se val quin sigui l’entorn però si un Papa diu això el bon periodista deu tendir a pensar que ho diu pensant en el Casamanya).
Malgrat l’article, no és el primer cop que algú s’atreveix a proposar que el rei de les espanyes assumeixi el rol que avui juga el Bisbe de La Seu, més d’un (i sembla que el mateix Juan Carlos I) han volgut tenir el llaminer paper de ser copríncep encara que no els toqui, i de ben segur que aquí més d’un defensaria el canvi, però on queda la voluntat del poble andorrà? Com s’atreveix el portal de notícies a dibuixar el nostre hipotètic futur sense que nosaltres hi pintem res? És que això és una partida de cartes en la qual no ens han convidat i som el simple botí del pot?
La voluntat del poble andorrà és i serà la que nosaltres lliurement decidim, per molt que algú tingui ganes de canviar la nostra història i fer passar el poder de dos comptes catalans a un monarca espanyol i un president de la república francesa gairebé 800 anys més tard. Si això ha de ser així, ho decidirem lliurement nosaltres i no un mitjà parcial amb cap font contrastada al país per elaborar una suposada notícia.
Tan sols els feia falta rematar l’article amb un «quien calla otorga» en referència al fet que el Bisbe no ha parlat sobre el tema.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT