PUBLICITAT

Andorra, paradís per als excursionistes sibarites

El nostre país sempre ha estat un pol d’atracció important per als amants de la natura i les muntanyes. Abans que arribessin els turistes amb intenció de comprar, ja n’hi havia molts que venien a gaudir de les nostres muntanyes, el paisatge idíl·lic del Pirineu i les rutes de senderisme ideals per als amants de la xiruca.
De fet, aquests camins han estat en gran part el que han fet venir molta gent de fora, el fet de tenir-los condicionats i en molt bon estat ha fet que molta gent hagi vingut històricament a les nostres valls per tal de cordar-se ben fort les botes i poder fer quilòmetres i quilòmetres de muntanya.
De fet, malgrat que sembli residual, el turisme de tenda de campanya o caravana va ser durant una època un dels punts forts d’Andorra. Els càmpings tenien molt més protagonisme que no pas ara, però amb la construcció desmesurada d’hotels ha fet que el preu de les habitacions baixi, i per tant, surti gairebé més car anar d’acampada que passar la nit en un hotel.
De la manera que estava cuidat el nostre entorn, els nostres camins i la presència de refugis repartits pel territori era molt llaminer per als excursionistes, que ara poden veure com aquesta xarxa es millora amb 4 refugis guardats que et permeten fer una ruta entre ells sense tornar a les zones de massificació.
Però la inversió feta en aquests refugis és milionària, i no acaba d’anar de la mà de la promoció que se’n pot fer. Tenim el caramel perfecte per a aquests excursionistes, ara cal que entre tots ens ho creiem i també intentem captar aquest turisme, i no només els que arriben per la frontera amb el cotxe, carreguen el que han vingut a buscar, i tornen a marxar sense ni tan sols adonar-se que Andorra és molt més que un carrer comercial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT