PUBLICITAT

Campanya a Espanya: en política tot s’hi val?

La campanya electoral als pobles veïns està en marxa. Catalunya viurà d’aquí a poc més d’una setmana una nova cita amb les urnes, aquest cop per decidir els alcaldes dels ajuntaments de tots els pobles i ciutats. Prop de casa nostra, a la Seu d’Urgell la cadira d’Albert Batalla està en joc, malgrat tot sembla indicar que tornarà a governar a l’ajuntament alturgellenc amb comoditat, i això que enguany hi participaran set candidatures als comicis. Les eleccions a la Seu es plantegen igual que a la resta de ciutats importants i pobles més petits, en doble clau, una l’estrictament municipalista, ja se sap que als pobles votes una persona més que no pas unes sigles de partit polític, però l’altra, serà en clau independentista.
El moviment necessita el màxim d’alcaldes sobiranistes per afrontar la campanya electoral més decisiva que mai ha viscut el territori català.
Al setembre es decidirà quin camí vol emprendre el nostre veí del sud, una decisió que, malgrat aquí fem l’andorrà, afectarà el nostre país, ja que podem passar a tenir uns veïns diferents, o més ben dit, uns veïns amb un estatus diferent, cosa que farà replantejar molts dels pactes, convenis i acords vigents si es dóna el cas.
Al marge d’això, hem pogut veure com la campanya s’ha anat escalfant arreu de l’estat espanyol també, els nous partits van forts, i aposten per una altra manera de fer política, i també dialècticament, ja que com es va veure a Barcelona, n’hi ha que incorporen a la campanya política les desqualificacions personals i els insults, com si en política tot s’hi valgués. Doncs no, en política no tot s’hi val, no s’hi val ni l’insult ni la corrupció, ni la desqualificació ni el terrorisme d’estat perquè el que es fa amb la política és escollir uns representants, i aquestes actitutd no crec que representin la majoria dels votants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT