PUBLICITAT

Aprofitar, també a casa, la tirada de l’esport popular

Ahir va començar la temporada de curses populars. Ja fa un temps que està de moda posar-se a córrer, el que abans es deia córrer sense més, després va tenir l’època del footing, i ara del running. Diguem-li com ens vingui de gust, però és innegable que la passió per fer esport augmenta, i molt, tant al món com a Andorra, que se’n fa ressó. 
 
La cursa que va organitzar ahir un centre comercial del país és el primer exemple del que vindrà. 3.000 persones, possiblement més, es van donar cita a Escaldes-Engordany per fer front a les diferents distàncies que hi havia programades, i el calendari, amb aquesta cita, no ha fet més que obrir-se justament amb l’arribada del bon temps. 
 
És la cultura de l’esport, que cada vegada està més de moda, i ja li va bé a Andorra, que sap que si bé la pràctica de l’esquí alpí és la que genera la majoria dels dividends de les empreses i per tant el que mou la nostra economia, també hi ha d’altres com el cicloturisme que tant vol potenciar el Govern, o iniciatives més petites, potser sense tantes subvencions, com ara les de córrer, que però sí que enganxen, i molt, al gran públic.
 
Quan una cita esportiva, popular, combina competitivitat amb ganes de passar’s-ho bé, festa i una mica de música, espectacle per a nens i fomenta la xerrada posterior a la prova, el que fa realment és moure diners. Sí, és aquesta una nova manera de fer caixa ben legítima i que en el fons fa que continuem pensant que estem vius. 
 
Ara ha estat la cursa popular, però avui mateix es presenta la cursa de la dona, i d’aquí a poc en parlarem, també, d’altres com les de Festa Major d’algunes parròquies, que també van creixent. Tot plegat, el comentari en el carrer és que, si augmenta la pràctica esportiva, menys despesa sanitària. És a dir, que guanyem salut. I diners.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT