PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pessebre vivent i els Sabors de l’Advent lideren el Nadal a Escaldes

El Parc de la Mola acollirà de l’1 al 10 de desembre una nova edició de Sabors d’Advent

Per Anna Mencos

El cònsol menor, Quim Dolsa, i el conseller de Vida Cultura, Valentí Closa, durant la roda de premsa.
El cònsol menor, Quim Dolsa, i el conseller de Vida Cultura, Valentí Closa, durant la roda de premsa. | A.M.

El cònsol menor, Quim Dolsa, i el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, van presentar ahir al matí les activitats que es desenvoluparan a la parròquia d’Escaldes-Engordany aquest Nadal. I és que la parròquia s’endinsa, a partir de les 18.00 hores d’aquest divendres 24 de novembre, dins un ‘Nadal Rocambolesc’ en què tindran lloc diferents accions, entre elles, el pessebre vivent, els Sabors de l’Advent, i l’encesa de llums de Nadal que marcarà l’inici d’aquest cicle festiu. Aquest any l’encesa anirà de la mà de la parròquia veïna, Andorra la Vella, i començarà a les 18.00 hores al carrer de la Unió.

Seguidament, per la part escaldenca, tal com es va fer l’any passat, es farà un espectacle que començarà al carrer de la Unió i acabarà a la plaça Coprínceps. El conseller explicava que serà el mateix espectacle que ja es va fer, en què hi haurà un acompanyament musical que anirà acompanyant els assistents fins a la plaça, on es farà una cantada de nadales a cappella, al voltant de les 18.15 hores aproximadament, mentre s’oferirà xocolata calenta i galetes de gingebre a tots aquells que vulguin compartir aquest tret de sortida de Nadal a Escaldes-Engordany.

El conseller de Vida Cultural manifestava que estan «molt contents» amb el retorn del pessebre vivent, durant els dies 22 i 23 de desembre a la sala Prat de Roure, que després d’una aturada de quatre anys torna amb un format innovador i més immersiu que inclou l’audiovisual. Enguany, s’ha apostat per representar un pessebre que recuperarà algunes de les escenes més icòniques de la seva història. Les entrades s’hauran de comprar a través de la pàgina web del Comú a un preu de 3 euros.

Un altre dels punts forts d’aquest Nadal serà la proposta de Sabors de l’Advent, que se celebrarà al Parc de la Mola. Hi haurà un poblet de Nadal amb cinc casetes, tres food trucks, 14 artesans, quatre restauradors i tota una producció artística que acompanya la jornada. Com a novetat aquest any també hi haurà una petita gal·la lírica, que serà dilluns dia 4 a les 19.00 hores, i actuaran grups i gent del país per donar-los empenta.

El dia 2 de desembre començarà una sèrie d’activitats de Nadal dirigides als infants de la parròquia, començant pel Contacontes d’Advent; el dia 6 es farà un espectacle de carrer per l’avinguda Carlemany; el dijous 7 de desembre es farà la tradicional carta de purpurina i colors per al Pare Noel, crea el teu ninot de neu, i un espectacle de titelles musical: l’Avet Feliç. El 4 de gener s’anunciarà el Patge Reial i es farà la recollida de cartes, i el 5 de gener hi haurà l’esperada cavalcada dels Reis d’Orient, a les 18.30 hores.

Quim Dolsa va explicar que per al Comú, organitzar les activitats de Nadal «és una d’aquelles coses que ens agrada fer, perquè no deixen de ser actes que tenen molta relació amb la cultura i amb l’educació. És una inversió en el futur d’aquesta canalla i, per tant, de la nostra societat». El cònsol també va detallar que, tot i que hi ha moltes activitats infantils, també hi haurà actes, que va descriure com una «picadeta d’ull» per a la gent gran de la parròquia, ja que es tractaran temes com les Escaldes d’abans, «perquè la gent recordi d’on venim i cap on volem anar», detallava el cònsol menor de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT