PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arriba la quarta edició de la Setmana de la pedra seca

Serà entre aquest divendres i el diumenge vinent, 3 de desembre

Per El Periòdic

Torna la Setmana de la pedra seca.
Torna la Setmana de la pedra seca. | Cal Pal

Reivindicar les construccions de pedra seca i el seu llegat patrimonial, contribuir a la seva preservació, i donar-ne a conèixer les tècniques i els mètodes de gestió i producció són alguns dels objectius de la quarta edició de la Setmana de la pedra seca, que se celebra del 24 de novembre al 3 de desembre. Així, Andorra se suma a la celebració de la Setmana de la pedra seca, un esdeveniment que commemora l’aniversari de la declaració de la tècnica constructiva de la pedra seca com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco. A més, aquest any és especial perquè Andorra, juntament amb quatre països més (Irlanda, Àustria, Bèlgica i Luxemburg), ha presentat una candidatura d’ampliació d’aquest reconeixement per formar part de la inscripció a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial.

La celebració de la Setmana de la pedra seca és una iniciativa coordinada per l’Ajuntament de Torrebesses (Lleida) i l’Associació de Micropobles de Catalunya i en la qual Andorra participa per quart any consecutiu, amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, i de l’Espai sociocultural Cal Pal.

Aquest esdeveniment complementa les nombroses accions que es duen a terme des de fa cinc anys en favor de la conservació i la salvaguarda del patrimoni de pedra seca al país. Actuacions que permeten fer visible i donar valor a aquest patrimoni, en particular des de la perspectiva del paisatge, les activitats tradicionals i la sostenibilitat, i amb la col·laboració dels ciutadans i la societat civil.

S’han programat diverses activitats: una conferència a càrrec del Dr. Ermengol Gassiot, una caminada familiar per la Ruta del Ferro per descobrir les construccions de pedra seca que es troben en aquest recorregut, un concurs de fotografia i una activitat de dibuix a l’aire lliure a la Ruta del Ferro amb l’artista andorrà Arnau Sánchez Campamà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT