PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘El cos com a manifest’, la vida i obra de l’artista ORLAN que es pot visitar fins al febrer del 2024

Es troba a la Sala d’exposicions del Govern amb entrada lliure i gratuïta

Per El Periòdic

Un instant de la inauguració.
Un instant de la inauguració. | SFGA/JAViladot

Les obres més significatives de l’artista ORLAN es poden visitar a partir d'ahir dimecres i fins a l’11 de febrer del 2024 a la Sala d’exposicions del Govern amb entrada lliure i gratuïta. La mostra, que es va inaugurar ahir sota el nom «ORLAN – El cos com a manifest», presenta els principals temes i formats que la reconeguda artista francesa ha treballat al llarg de la seva trajectòria.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va explicar, durant la inauguració de l’exposició, que l’objectiu del Govern és «apropar les figures i els moviments més significatius de la creació contemporània a tota la població, i fer-los, cada vegada, més coneguts». Pel que fa a l’artista, Bonell va destacar «el fet que el cos és sempre l’objecte del discurs i el principal mitjà d’expressió d’ORLAN. D’ell en parla i és a través d’ell que s’ha expressat una vegada i una altra, amb audàcia i provocació, per abordar temes complexos de la societat contemporània».

Els visitants podran trobar a l’exposició obres destacades dels seus inicis, com ara «ORLAN accouchant… d’elle m’aime» («ORLAN dona a llum a si mateixa»); vídeos de les performances més icòniques que l’han situat com una de les artistes més reivindicatives de la seva generació, com ara «Le baiser de l’artiste» («El petó de l’artista»); i la sèrie més recent que ha produït, «Les dones que ploren estan enfadades», un seguit d’hibridacions basades en els quadres de Pablo Picasso que representen Dora Maar plorant, un particular «homenatge» d’ORLAN a l’artista espanyol en l’any en què es commemoren els 50 anys de la seva mort.

«ORLAN – El cos com a manifest» clou la programació de la temporada 2023 de la Sala d’exposicions del Govern, la qual ha comptat amb la mostra col·lectiva «Notes sobre l’Antropocè», i la individual «Jaume Riba. Caminant», en el marc del cicle «Trajectòries» que el Ministeri dedica als grans noms de les arts del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT