PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El concert 'L'ONCA també bufa' fa viatjar el públic ordinenc amb una proposta inspirada en les músiques del món

Es tracta d'una proposta d'un quintet de vent inspirada en músiques del món

Per El Periòdic

El quintet de vent durant el concert 'L'ONCA també bufa' a Ordino.
El quintet de vent durant el concert 'L'ONCA també bufa' a Ordino. | ANA / M.R.

L'església de Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino va acollir ahir al migdia el concert «L'ONCA també bufa», una proposta protagonitzada per un quintet de vent que, a través del seu repertori, va transportar els espectadors que van assistir a l'audició des de l'antiga Europa fins a la llunyana Àsia. «El concert fa un viatge a través de les músiques del món», va assenyalar el saxofonista Efrem Roca instants abans de començar el concert. «Començarem amb Europa, anirem cap a l'Àsia i continuarem amb Llatinoamèrica, Amèrica del Nord i tornarem a Europa», va afegir.

El concert, on van assistir diversos representants polítics com els cònsols de la parròquia, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, va comptar amb un repertori format per peces de Bach, Verdi, Gershwin i Walters, entre altres compositors. «Començarem amb peces del barroc i anirem viatjant a través de la història cap a una música més moderna. També interpretarem òperes i peces creades originalment per a piano», va assenyalar Roca, tot assegurant que es tracta d'un repertori molt variat.

La formació de l’ONCA –que va estrenar aquest concert el passat mes de juny als Jardins de Casa de la Vall– va estar integrada per cinc músics que són reconeguts professors a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella: Ester Sánchez (flauta), Unai Gutiérrez (clarinet), David Urrutia (trompeta), Genís Gaya (fagot) i Efrem Roca (saxòfon tenor). Cada membre del quintet té una destacada carrera musical individual, i comparteixen la passió per la música de cambra i el repertori del quintet de vent. De fet, ells mateixos han creat els seus propis arranjaments, oferint una experiència única a l’audiència, i explorant així nous camins en aquest repertori, segons informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT