PUBLICITAT

L’Ossa d’Ordino estrena una obra protagonitzada només per infants

Avui se celebra l’aniversari del reconeixement Unesco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Per El Periòdic

El cartell de l’edició d’enguany de l’Ossa d’Ordino.
El cartell de l’edició d’enguany de l’Ossa d’Ordino. | Comú d\'Ordino

Enguany, l’Ossa d’Ordino se celebrarà el dia 10 de desembre, a les 11.45 hores, al Prat de Call. Cal posar en rellevància que, arran del notable creixement que ha experimentat en els darrers anys la representació de la farsa burlesca, el nombre de participants ha augmentat també durant aquesta edició i ha portat als organitzadors de la festa, l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, a dividir la representació en dues parts: la primera, titulada El despertar de l’osseta d’Ordino, serà feta íntegrament per la canalla, mentre que la segona, L’última Ossa d’Ordino, serà representada pels participants adults. 

Fins aquesta edició, els adults i la canalla formaven part de la mateixa representació, tot i que enguany continuen estant connectades, ja que la representació infantil simula que són els fills i filles dels mateixos personatges adults. A més, els 30 actors i actrius, grans i petits, assagen intensament des de principis de novembre.

L’Ossa d’Ordino és una farsa burlesca que explica com uns dallaires mandrosos acaben amb la darrera ossa que es va veure per Ordino el segle passat. Entremig, l’acció es desenvolupa amb un embolic de personatges, en el qual destaquen l’amo de les terres, la minyona i uns senyorets de ciutat, que, a la seva vegada, interaccionen a partir d’uns diàlegs farcits de sàtira sobre l’actualitat política i social.

Primer aniversari de la Unesco

La representació d’enguany s’escau en la celebració del primer aniversari de la inclusió per part de la Unesco de les Festes de l’os dels Pirineus a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Tanmateix, avui farà un any del reconeixement internacional que es va assolir gràcies a la candidatura conjunta entre els pobles de l’Alt Vallespir - Arles, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans- i d’Andorra -Encamp i Ordino-. Cal destacar, a més, que l’Ossa d’Ordino també va ser reconeguda l’any 2021 pel Govern com a Festa d’interès cultural i inclosa a l’Inventari general del patrimoni cultural d’Andorra com a bé immaterial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT