PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un reportatge sobre els aiguats del 1982 guanya el premi Pirene

El guardó audiovisual se l’endú un documental de l’estació d’Arinsal

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge de l’acte de lliurament dels premis, ahir.
Imatge de l’acte de lliurament dels premis, ahir. | SFGA/JAViladot

Ahir al matí va tenir lloc a l’edifici administratiu del Govern l’acte d’entrega dels XXVII Premis Pirene de periodisme interpirinenc, que en aquesta edició ha comptat amb vuit reportatges: quatre de premsa escrita i quatre que s’inscriuen en la categoria audiovisual, d’obres provinents, enguany, d’Andorra i Catalunya.

El jurat, format per Pilar Candel –portaveu del jurat–, Judit Pedrós i Arnald Sanllehy, va atorgar el premi en premsa escrita, dotat amb 3.000 euros, a Toni Solanelles pel reportatge «Dies de tragèdia i solidaritat passats per aigua (quaranta anys després)», publicat a l’Altaveu el 7 de novembre de 2022. El jurat en va destacar l’originalitat d’explicar un fet com els aiguats amb material inèdit, multitud de fonts trobades i l’ús de diferents formats periodístics que complementen l’escrit. 

D’altra banda, el premi de reportatge de premsa audiovisual, també de 3.000 euros, se’l va endur «Arinsal, als peus de la Capa», de Cristina Serra Coll, emès el 10, l’11 i el 12 de març del 2023, a Andorra Televisió. D’aquesta obra, el jurat va assenyalar que explica la història de creació i creixement de l’estació d’esquí i d’Arinsal des del 1973 i, a més, es distingeix per la qualitat del guió, del muntatge i de la combinació d’imatges antigues amb entrevistes actuals.

Pel que fa al premi al reportatge de temàtica mediambiental o la sostenibilitat als Pirineus, aportat pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, el jurat va decidir no atribuir la dotació a cap reportatge. Cal recordar que la creació del Pirene es remunta a l’any 1996.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT