PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un ‘Rigoletto’ solidari per recaptar fons per a Unicef

El concert es farà el 21 de desembre al Centre de Congressos

Per Anna Mencos

Roda de premsa de presentació del concert benèfic de l’òpera ‘Rigoletto’ en benefici d’Unicef.
Roda de premsa de presentació del concert benèfic de l’òpera ‘Rigoletto’ en benefici d’Unicef. | A.M.

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella es convertirà el proper 21 de desembre, a les 20.30 hores, en l’escenari del concert benèfic d’òpera Rigoletto, de Giuseppe Verdi, una iniciativa impulsada pel Comitè Nacional d’Andorra per Unicef amb el patrocini d’Andorra la Vella i FEDA. Així ho van explicar ahir el cònsol major de la parròquia, David Astrié, el director d’Unicef Andorra, Albert Mola, i la directora d’Andorra lírica, Jonaina Salvador, tot detallant que l’òpera constarà de tres actes amb un repartiment internacional de Geòrgia, Cuba i Itàlia, entre d’altres, als que la directora d’Andorra Lírica va descriure com a «veus molt potents amb molt sentiment dramàtic».
Mola va explicar que tots els beneficis recaptats amb el concert aniran destinats a finançar els projectes que té Unicef tant a Andorra com als altres projectes internacionals que té en marxa l’entitat, d’entre els quals destaquen les accions en contra del canvi climàtic, el projecte Madagascar o el projecte Afganistan o, en àmbit nacional, la seva tasca de sensibilització i de mobilització dels recursos.

Per la seva part, Salvador va destacar que la temàtica de l’òpera de Giuseppe Verdi és «molt actual», ja que parla de les passions humanes i va destacar que es tracta d’una obra molt «virtuosa» que també té un gran requisit escènic. Amb la voluntat que l’obra comptés amb «excel·lència i educació», comptarà amb artistes de l’escola d’òpera.

Des del Comú d’Andorra la Vella, s’ha cedit les instal·lacions del Centre de Congressos i també han concedit una subvenció de 19.000 euros per a l’espectacle. El cònsol major, David Astrié, va destacar que des del Comú s’ha volgut contribuir de molt bon grat, ja que és un projecte que els fa especial «il·lusió», que és molt positiu i tan necessari, i que agermana cultura i solidaritat. Astrié va apuntar que el dia després de rebre la proposta per part del director d’Unicef Andorra, ja van acceptar el projecte amb «molt entusiasme» i va explicar que «des del Comú estem encantats d’aportar el nostre gra de sorra a la noble causa que du a terme Unicef per a garantir els drets de la infància».

El cònsol també va recordar que des de la corporació ja fa molts anys que treballen juntament amb Unicef amb projectes com, per exemple, el consell d’infants, amb el que des de fa vuit cursos apropa els escolars a la presa de decisions per millorar la parròquia i els involucra en processos participatius.

Les entrades de l’esdeveniment es poden adquirir a través de la pàgina web andorralavella.ad/entrades i tindran un preu de 20, 32 i 49 euros. D’altra banda, també van explicar que hi haurà la possibilitat de fer aportacions per a la fila zero, amb tiquets que oscil·len entre els cinc i els 50 euros.

El concert benèfic també compta amb el patrocini de Lucas Fox, Jet consult i Art Lab. En aquest sentit, el director d’Unicef, Albert Mola, va reiterar l’agraïment tant al Comú d’Andorra la Vella com a FEDA per voler contribuir a fer possible la iniciativa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT