PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Sansa i Forné se centren en la visió de futur de la parròquia

Habitatge i aigua, protagonistes d’un debat amb poca presència de l’heliport

Per Maria Lozano

Els candidats a cònsol major de la Massana, Eva Sansa, i Guillem Forné abans de començar el debat, ahir.
Els candidats a cònsol major de la Massana, Eva Sansa, i Guillem Forné abans de començar el debat, ahir. | RTVA

El debat d’ahir al vespre es va traslladar a la Massana i va acollir Guillem Forné, candidat d’Amb Seny i la candidata per Ciutadans Compromesos + Demòcrates + Independents, Eva Sansa.

El tema amb el qual va començar el debat va ser l’habitatge, un dels temes que més preocupa la ciutadania i que s’està convertint en el tema estrella dels debats d’aquestes eleccions comunals en les diverses parròquies. El primer torn d’aquest primer bloc el va tenir Eva Sansa, que va explicar que l’habitatge és un tema molt important que està patint la societat andorrana.

Destacant el que han fet durant el darrer mandat, Sansa va destacar que «nosaltres hem firmat el conveni de Ribasol amb Govern que donarà habitatge a 70 famílies, un 5% d’aquests anirandestinats a social, un 10% a emancipació de joves, i el 85% a lloguer a preu assequible». A més, també va explicar que tenen previst posar terreny públic a disposició de Govern per la construcció de més pisos de lloguer assequible.

Continuant amb el mateix tema, Forné va lligar habitatge amb urbanisme, explicant que aquesta qüestió serà el cavall de batalla de la campanya electoral i ho serà també durant el mandat. El candidat d’Amb Seny va explicar que «surto depressiu de les sessions d’urbanisme», referint-se a les coses de què es parlen i va exposar el nou pla d’urbanisme d’Ordino com un exemple en el qual emmirallar-se.

Sobre la possible construcció d’un centre de dia o un geriàtric a la Massana, Forné es va mostrar obert a parlar amb altres parròquies, explicant que «es podria mancomunar aquest servei amb Ordino com es fa en temes com la deixalleria i que aquest centre fos de les valls del nord».

En el segon bloc va arribar el tema més destacat dels últims mesos a la parròquia massanenca: l’aigua. El candidat d’Amb Seny va criticar que segons els estudis mediambientals del darrer pla d’urbanisme «el problema no havia de venir fins al 2030 i al 2023 ja hem tingut restriccions. No és problema de la construcció, però aquesta tampoc ajuda». Forné va indicar que des de la seva candidatura consideren que tota la parròquia ha de quedar garantida d’un recurs tan preuat com és l’aigua. 

La qüestió de l’heliport va sortir al final del debat i Forné va dir la seva: «Vam cedir aquesta ubicació amb vols amb unes característiques, però ara veiem que la ubicació no és la més adequada». Eva Sansa va tirar la pilota a Govern dient que és un tema de l’Executiu i no del Comú.

En el minut d’or, ambdós candidats es van centrar en la Massana del futur. El candidat d’Amb Seny per «demanar un canvi de paradigma i un model transparent» a més de ser una parròquia que aposti per les noves generacions i deixi de ser un producte a la venda; i la candidata de CC + DA + Independents per destacar la feina feta durant el darrer mandat, oferint la seva candidatura com la solució per «redissenyar la Massana del futur». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT