PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili remarca que no tenen res a veure amb les torres

La candidatura de Consens centra la reunió de poble amb la gran problemàtica de l’habitatge

Per Anna Mencos

La llista de Consens per Escaldes-Engordany durant la reunió de poble.
La llista de Consens per Escaldes-Engordany durant la reunió de poble. | A.M.

La candidatura de Consens per Escaldes-Engordany, va celebrar ahir la reunió de poble prèvia a les eleccions comunals del proper 17 de desembre. La llista, liderada per Rosa Gili, es va reunir amb els ciutadans de la parròquia a la Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany per presentar els eixos principals de la candidatura, fer un balanç del mandat i conèixer de primera mà les inquietuds dels ciutadans de la parròquia. La candidata va entrar en matèria, amb un dels temes que més preocupa a la ciutadania de la parròquia, l’habitatge, una problemàtica que fa molts anys que s’arrossega, i que assegura que «la bola s’ha anat fent gran».

En aquest sentit, Gili va recordar que l’actual Comú va crear un Departament d’Acció Social per ajudar els ciutadans, i va tirar endavant pisos a preu assequible, com els que s’estan construint a l’avinguda del Pessebre. Entre les accions envers l’habitatge que proposa Consens, hi ha donar ajuda perquè puguin entrar al mercat de compra i parlar amb les entitats financeres.

Des de Consens van aprofitar l’oportunitat per comentar un dels temes més polèmics de la parròquia, les torres del Clot d’Emprivat. En aquest sentit, la número u de la llista va manifestar que «malgrat que se’ns hagi volgut atribuir la paternitat d’aquestes torres, nosaltres no hi tenim res a veure». La candidata va recordar que les torres venen de la revisió del Pla d’Urbanisme que es va fer l’any 2018, dos anys abans que entressin al Comú. Gili va detallar que «totes les torres que estem veient estan firmades pel mandat anterior. Nosaltres no hi tenim res a veure».

La candidata va manifestar que l’actual Comú va estudiar la situació jurídicament, ja que «el que està aprovat no es pot canviar de cap manera, però sí que es poden fer petites modificacions». Gili va detallar que van fer una reorganització i van reconduir les torres dins del que podien fer: «ens vam reunir amb tots els propietaris, vam treballar perquè siguin més estretes i menys agressives», apuntava la número u.

També van explicar a la població que els següents passos és fer els estudis de càrrega, que diran fins a quin punt es pot construir, i que en el cas de sortir escollits aquest diumenge, «pararem les noves llicències i encarregarem els estudis de càrrega màxima, tot respectant la sostenibilitat i el patrimoni de la parròquia».

D’altra banda, el número dos, Quim Dolsa, va exposar que algunes de les propostes urbanístiques que han fet durant aquest mandat, com per exemple amb el projecte de l’aparcament de l’església, que a més comptarà amb una plaça, amb l’ampliació de la zona de vianants de l’avinguda Carlemany fins a l’església i la voluntat de fer un nou aparcament a la zona del Falgueró, amb quasi 300 places i la possibilitat de créixer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT