PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Esbart dansaire presenta ‘Pa d’arrels en dansa’

Ho fa juntament amb Aixopluc, un duet català de música folk

Per El Periòdic

Actuació de l’Esbart d’Andorra la Vella durant la celebració del 35è aniversari.
Actuació de l’Esbart d’Andorra la Vella durant la celebració del 35è aniversari. | Arxiu ANA

Aquest dissabte, a les 20.00 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, s’estrenarà l’espectacle de música i dansa Pa d’arrels en dansa, en què l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella i el duet català de música folk Aixopluc surten de la seva zona de confort per poder compartir i complementar-se l’un amb l’altre. Pa d’arrels en dansa proposa una sinergia entre la dansa, la música i la poesia, una aposta escènica que superposa les tres disciplines i que revisa l’esbart com a cos de dansa tradicional. L’accés a l’espectacle del dissabte 20 de gener és gratuït i obert a tothom.

La proposta és el fruit d’una tasca creativa conjunta, en la qual l’Esbart ha posat moviment a les composicions del duet, pensades inicialment pels pals propis del ball de plaça. Aquesta vegada, però, la coreografia s’ha treballat lliurement des de les emocions que suggereixen les músiques i les poesies amb les quals han estat aparellades. 

Al llarg de set escenes i amb el ball de 20 dansaires del cos de dansa de l’Esbart prendran vida les interpretacions d’Androspora (andro), Capicua (xotis-vals), Equinocci (ball pla i corranda), Sortilege (borreia a 2 temps), Lluna plena (gavota), Ai-ai gasa (masurca), Bat, bi, hiru! (fandango), Saltoka (arin­arin), Circumloqui (cercle) i dues improvisacions, conduïdes per diferents fragments poètics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT