PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els Bombers demanen més recursos a Govern

Es treballa per fer un conveni transfronterer amb Catalunya

Per Maria Lozano

Imatge de l'acte del Patró de Bombers.
Imatge de l'acte del Patró de Bombers. | M.L

El Cos de Bombers ha demanat més recursos a Govern per fer les intervencions necessàries. Així ho ha explicat públicament el Director del Cos de Bombers, Jordi Farré, en el marc del Patró de Bombers que s'ha celebrat aquest matí. Així, en l'acte s'han desplaçat diferents membres de Govern, el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné.

El director ha volgut fer èmfasi en els recursos que tenen actualment i fer una reivindicació per aconseguir els recursos que necessita el cos: "Andorra no és la mateixa que fa 10 anys, però nosaltres tenim els mateixos recursos que hi havia en aquell moment". Per això, tant Espot com Molné han emfatitzat que des de Govern volen augmentar els recursos: "El Ministeri de Justícia i Interior s'esforça per donar recursos necessaris al Cos de Bombers", afegint que "ens dedicarem a mirar amb estima aquestes reivindicacions, ens esforçarem perquè el cos de Bombers tingui els mitjans que necessiten". Per la seva banda, el cap de Govern ha indicat que un dia com avui era el moment de "veure la feina feta i el que queda per millorar", i ha agraït al director del cos de Bombers aquestes peticions. Espot vol dotar de tots els recursos necessaris, tant materials com humans al cos. A més, ha remarcat el repte de què hi hagi més efectius, tant bombers com bomberes, fent referència al Pla d'Igualtat, concretament en cossos especials: "Volem que el Cos de Bombers sigui representatiu del que és la societat. Com més dones hi hagi més excel·lència hi haurà. És el repte que tenim plantejat i hem de tirar endavant".

I és que la titular de Justícia i Interior ha recordat que a l’any 2014 es van obrir noves places per a nous bombers. Des de llavors, ha explicat Molné, no se n’han obert més, sinó que el màxim que es feia és buscar substitucions dels bombers que, per exemple, es jubilaven.

Respecte a una possible vaga per part dels treballadors de Bombers, Farré ha destacat que ara mateix no hi ha possibilitat de que se’n faci alguna. Tot i així, ha reconegut que està d’acord amb algunes opinions del sector amb el sindicat, com per exemple, els recursos materials i les graelles salarials; no només del cos de Bombers, sinó també dels cossos de Seguretat.

Augment d’incendis/ D’altra banda, el director del Cos de Bombers va informar que durant l’any passat va haver-hi una xifra rècord d’incendis al Principat, concretament 307, afegint que la causa és el canvi climàtic. Ester Molné va donar un missatge de tranquil·litat: «Formem de manera continuada als bombers». Respecte a un possible incendi en alguna de les torres, la ministra va destacar que el Cos de Bombers s’ha desplaçat a cada una de les torres, i que aquestes estan totalment preparades.

Conveni transfronterer/ D'altra banda, la titular de Justícia i Interior, ha explicat que des de Govern estan treballant amb la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de fer un conveni perquè el cos andorrà pugui actuar en àrees transfrontereres a Catalunya, i el cos català en àrees andorranes si és necessari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT