PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Andorra torna a sumar-se a l’Hora del Planeta

L'objectiu apagar l’enllumenat dels edificis per conscienciar sobre el canvi climàtic

Per El Periòdic

Una imatge de les escultures dels Poetes apagades en una edició anterior de la iniciativa.
Una imatge de les escultures dels Poetes apagades en una edició anterior de la iniciativa. | Arxiu ANA

Un any més, Andorra s’afegeix a l’Hora del Planeta, una iniciativa que té per objectiu apagar l’enllumenat dels edificis i monuments com a gest simbòlic per cridar l’atenció sobre la problemàtica al voltant del canvi climàtic. En aquest sentit, edificis administratius, empreses privades i monuments destacats del país apagaran les llums durant una hora aquest dissabte 23 de març amb la finalitat de conscienciar a la població de la importància d’aplicar mesures d’estalvi energètic. 

Així, durant l’Hora del Planeta, programada de 20.30 hores a 21.30 hores, apagaran els seus llums l'edifici de Govern i el del Prat del Rull, la Casa de la Vall i el Consell General, la seu central de FEDA (a excepció de les instal·lacions que s’han de mantenir operatives per seguretat) i les façanes dels comuns que en el cas d’Andorra la Vella també s’apagaran els llums de les fonts, dels cirerers del passeig del riu i de l’avinguda Meritxell mentre que a Escaldes-Engordany l'acció també se centrarà a l'edifici la Llanterna i en la Dama de Gel. En l’àmbit del sector privat, Grup Pyrénées, que de manera interna impulsa des de fa temps diferents accions d’estalvi energètic, també s’afegirà a la iniciativa apagant els llums de les façanes d'alguns dels seus establiments (Grans Magatzems Pyrénées, IO:Electro&Home Tarragona, Andorra 2000 i Ktuin).

L'Hora del Planeta va iniciar-se el 2007 a Sidney, Austràlia, i set anys ja és una iniciativa mundial que mobilitza a milions de persones en defensa del medi ambient i del nostre planeta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT