PUBLICITAT

L'escola de pastors accepta onze alumnes per iniciar el nou curs

  • La mitjana d'edat dels aspirants és molt jove, de 31 anys, com en altres edicions
EL PERIÒDIC
SORIGUERA

Periodic
Un alumne de l'escola de pastors aprèn a agafar ovelles amb el ganxo. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

L'Escola de Pastors del Projecte Grípia ja ha seleccionat la nova fornada de nous pastors i pastores per aquest any. De les 20 sol·licituds presentades s'han escollit 11 persones que començaran el nou curs.

Curiosament el perfil és molt similar a les dos edicions anteriors. Això confirma que hi ha un perfil homogeni de persones que tenen la intenció d'aprendre l'ofici i per tant configurar-se com el futur imminent de la nova pagesia.

La mitjana d'edat torna a ser molt jove, 31 anys, la mateixa que en les dos edicions anteriors. El grup més gran d'edat es troba entre els 30 i els 35 anys. El segueix el grup d'entre 23 i 29 anys. En aquesta tercera edició només hi ha alumne de més de 40 anys.

Quant a la seva procedència, aquest any el 64% prové de la província de Barcelona (Vallès Occidental, Oriental i Barcelonès, principalment), un 9% de Lleida, 9% de Tarragona, 9% de Girona i un 9% del País Valencià.

Pel que fa a la seva situació laboral/professional, molts d'ells es troben a l'atur o reorientant el seu futur professional. La pagesia és el sector triat pel fet que és el que més s'apropa als seus interesos personals. En molts casos era una orientació laboral que arrossegaven de feia molt de temps, però que no havien pogut plantejar-s'ho fins a l'actualitat. L'actual situació econòmica que posa en la mateixa situació tots els sectors, fa que la pagesia no sigui el sector més desafavorit. Alhora la seva elecció respon a la seva manera d'entendre la vida enfocada al treball de la terra, l'autosuficiència i la seva participació en el procés productiu de l'alimentació.

INICI / L'Escola començarà el 28 de febrer. La nova ubiciació serà a Casa Agustí de Llagunes, un edifici veïnal que pertany al municipi de Soriguera. Com sempre se seguirà l'estructura de l'escola que consisteix amb un mes de teòrica i quatre mesos de pràctiques. Les pràctiques, com en l'edició anterior, es faran a les zones de l'Alt Pirineu (Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça), la Garrotxa i l'àrea del Montseny. Aquestes dos últimes gràcies al treball de les entitats CST-Centre de Sostenibilitat Territorial d'Olot, que comptarà amb un alumne en pràctiques i l'Associació Aladula i l'Ajuntament del Montseny que comptarà amb tres alumnes en pràctiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT