PUBLICITAT

La capital modifica l'Ordinació per sancionar la pràctica del 'botellón'

  • El Comú multarà amb quanties de fins a 300 euros el consum d'alcohol al carrer
  • Ferrer reconeix actes incívics a les instal.lacions del Jovial i al rec de l'Obac
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joves consumint alcohol al carrer durant la nit. Foto: ANDREA BOSCH

Andorra la Vella va aprovar ahir la modificació de la seva Ordinació reguladora de la higiene pública, amb la voluntat de sancionar la pràctica del consum d'alcohol conjunt a la via pública. D'aquesta manera, la capital se suma a Escaldes-Engordany, com a parròquia que multa el que popularment es coneix com a botellón. Aquestes modificacions tenen com a punt de partida la prevenció de cara a convocatòries properes, com és el cas del Macrobotellón al Parc Central del proper 31 de juliol, anunciat per aquest rotatiu el mes passat. S'ha efectuat a través de Facebook i podria reunir més de 1.000 persones.

Les multes concretes referents al consum d'alcohol en espais públics, així com les externalitzacions d'aquest consum, que poden causar molèsties o l'alteració de la convivència ciutadana, oscil.laran entre els 30 i els 300 euros a més del pagament dels desperfectes ocasionats al mobiliari urbà en cas que es produeixin. Els agents de Circulació seran els encarregats de controlar l'aplicació de l'Ordinació, sempre amb el suport del cos policial.

D'altra banda, les modificacions realitzades ahir a l'Ordinació comunal també contemplaran altres actes incívics com ara les pintades a la via pública o el llançament de folis amb publicitat pel carrer. En aquest cas les sancions poden pujar fins als 3.000 euros.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT