PUBLICITAT

Polèmica entre PSC i l'Ajuntament de la Seu per l'Horta del Valira

  • La Generalitat i Peusa ultimen els detalls del projecte per garantir el subministrament
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Unes obres de l'Horta del Valira, al pont de Castellciutt Foto: EL PERIÒDIC

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha assegurat que la nova urbanització, impulsada per la Generalitat, s'ha realitzat correctament i ha destacat que l'Ajuntament ha estat en tot moment pendent, col·laborant i alhora pressionant a l'Incasòl perquè la urbanització es fes bé. En aquest sentit, ha assenyalat que «els propietaris, la constructora i la pròpia Generalitat són testimonis de la molta dedicació que responsables tècnics i polítics de l'Ajuntament hem tingut durant el procés d'urbanització de l'Horta del Valira. Acusar-nos de poc control i seguiment, no només és injust, sinó fals».

Segons fonts de l'ANA, Fierro ha explicat que ‘en aquests moments la Generalitat i Peusa, la companyia de la llum, estan ultimant els detalls del projecte que ha de garantir el subministrament elèctric total del sector'. Aquest projecte és una línia soterrada entre la subestació d'Adrall i la xarxa de la Seu d'Urgell que discorrerà pel camí d'Arfa, paral·lel al riu Segre. En aquest sentit, segons s'explica al comunicat enviat per la corporació, a petició de l'Ajuntament i amb la col·laboració de la Generalitat, s'hi connectarà també el ramal de fibra òptica que unirà l'anella urgellenca amb la xarxa general de fibra òptica de Catalunya. Entretant, des de l'Ajuntament de la Seu es destaca la possibilitat de realitzar obres de construcció a l'Horta del Valira amb connexions de potència necessària per tirar endavant l'obra de projectes com els que actualment s'estan realitzant: la construcció d'un edifici de pisos de preu concertat i també, en breu, l'inici del nou edifici de l'Escola la Valira.

Fierro també ha volgut explicar en relació a les xifres de costos del sector que, «el PSC les inventa o modifica de forma interessada, ja que parla d'uns costos inicials de 6,5 milions d'euros i això és fals'. El tinent d'alcalde d'urbanisme ha explicat que el primer i únic Projecte d'Urbanització que va realitzar l'Incasòl l'any 2006 i que va aprovar la Junta de Govern Local «també amb els vots del representant del PSC» va ser de més de 10 milions d'euros de costos. La liquidació de l'obra, feta al febrer del 2010 fou de prop 8,3 milions d'euros. Aquí caldrà afegir els costos de la nova línia elèctrica, però les estimacions situen l'actuació molt aproximada al pressupost inicial de l'Incasòl».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT