PUBLICITAT

El nou polígon industrial d'Organyà desperta l'interès dels empresaris

  • En la primera fase estaran disponibles 21.000 m2 dels 172.990 totals del projecte
EL PERIÒDIC
ORGANYÀ

Periodic
Plànols del nou polígon industrial d'Organyà que estarà situat a la sortida sud de la població, a tocar de la C-14. A la galeria, la presentació del projecte a Organya, ahir. Foto: EL PERIODIC

Les instal·lacions de l'Ajuntament d'Organyà es van quedar petites, ahir al matí, degut a l'interés que ha despertat el projecte del futur polígon industrial d'aquesta població urgellenca, per a empresaris de l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra.

Davant la incredulitat i el possible escepticisme inicial dels principals impulsors del polígon industrial, com ara l'Ajuntament d'Organyà, l'Incasol i els Consells Comarcals de l'Alt Urgell i la Cerdanya; ja que el projecte havia suscitat un cert recel, degut sobretot a l'actual crisi econòmica, es va imposar la lògica i el van defensar amb arguments contundents i amb idees innovadores. Tan l'alcalde d'Organyà Antoni Fiol, com el subdirector de l'Incasòl Lluís Berenguer o el cap d'equip de sectors estratègics de l'institut, van encoratjar els assistents esgrimint raonaments de pes. Així, l'alcade d'Organyà va destacar que, els agents socials i el teixit empresarial, són essencials per canviar el decurs de la situació actual i, a la vegada, l'arma més efectiva per convèncer l'Incasol de la viabilitat d'aquest projecte.

Antoni Fiol va reconèixer que malgrat la situació actual, que realment penalitza el sòl residencial, degut sobretot al gran excedent d'aquest tipus d'edificació, l'aposta per un desenvolupament que comporti potenciar altres sectors o activitats, com ara les culturals, socials o industrials, és una garantia d'èxit per a qualsevol projecte present o futur. Però sobretot, va defensar la diversificació d'opcions per al desenvolupament del projecte, ja que negociant totes les necessitats dels inversors conjuntament i ajustant les necessitats reals, es poden aconseguir uns preus més que competitius.

Primera fase de 21.000 m2 / Per la seva banda, Lluís Berenguer, subdirector de l'Incasol, es va refermar en els arguments de l'alcalde i va reconèixer que les expectatives diferien de manera substancial de les que presentava aquest projecte als seus inicis i que el feien inviable en aquests moments. Però va reconèixer que amb el nou escenari que plantegen els diferents agents és possible materialitzar el projecte, ja que els 172.990,81 m2 de superfície de sòl net disponible es desenvoluparan en diferents fases. La primera serà de 21.000 m2, una superfície estimada i flexible, ja que volen valorar les necessitats reals dels potencials inversors per tal d'ajustar el procés i fer-lo més viable.

L'Incasol està convençut que amb les eines disponibles per desenvolupar el polígon com ara el sòl, la identificació dels inversors i el poder negociador de l'ens, estan en disposició de poder executar el projecte amb garanties. És per això que, a partir de la propera setmana, l'Ajuntament posarà a disposició de tothom que tingui interès una fitxa per tal d'aconseguir tota la informació necessria i així poder ajustar les diferents ofertes.

Ajuts del programa leader / D'altra banda, cal destacar que els futurs propietaris d'una parcel·la al polígon podran comptar amb interessants ajuts per part del programa Leader, segons va comentar Mireia Font directora de l'ens. El programa Leader, un consorci creat pels Consells comarcals de l'Alt Urgell i la Cerdanya, té com a objectiu principal fomentar el desenvolupament socioeconòmic integral i equilibrat del territori, ajudant les petites empreses a generar activitat econòmica, crear ocupació i donar noves oportunitats als habitants de les zones rurals. És per això que, els futurs inversors del polígon podran comptar amb una subvenció del 35% del total de la inversió, excepcionalment del 40%, en instal·lacions tècniques, maquinària o l'edificació de les naus industrials, amb un import màxim de 200.000 euros.

A partir de la setmana vinent / Després de l'exposició feta pels ponents, i convençuts que la inversió és interessant i factible, l'alcalde d'Organyà va convidar els assistents per què passin per les dependències municipals, a partir de la setmana vinent, quan ja estaran les fitxes a disposició dels interessats. També va proposar una segona convocatòria, per d'aquí un mes, per tal d'analitzar el resultat de les fitxes i així començar a concretar el model, la fórmula jurídica i tècnica, però sobretot els costos reals de la futura inversió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT