PUBLICITAT

Janer serà beatificada el 8 d'octubre a la catedral

EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

La fundadora de les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, Anna Maria Janer, serà beatificada el 8 d'octubre a la Catedral de la Seu d'Urgell.

El cardenal Angelo Amato presidirà la celebració en representació del papa Benet XVI. L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, serà l'encarregat de concelebrar aquesta eucaristia acompanyat dels bisbes de les diòcesis catalanes on és present l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Aquesta és la primera beatificació d'una dona des del segle XII a Catalunya. Amb motiu d'aquest esdeveniment s'ha escollit el lema Estimar-te i servir-te sempre i en tot.

Janer va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera i va morir l'11 de gener de 1885 a Talarn. El 1859 va fundar les Germanes de la Sagrada Família de la Seu d'Urgell. La superiora general de l'Institut, Irma Beretta, ha dit que el compromís d'estimar i servir als homes i les dones del seu temps «va ser distintiu de la vida i obra» d'aquesta dona.

Benet XVI va autoritzar la promulgació del decret del miracle el passat 10 de desembre. La seva causa de canonització estava introduïda des del 1951.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT