PUBLICITAT

Ortega obre la porta a modificar en un futur els límits territorials

  • La vicepresidenta del Govern insisteix que no és una prioritat per a l'Executiu català
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Souto amb Ortega, ahir Foto: ACN / ROGER SEGURA

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, no descarta modificar en un futur els límits territorials fixats per la llei de vegueries per garantir que s'escoltin les necessitats del territori.

Ortega va insistir que l'aplicació de la llei «no és una prioritat» i va criticar ahir que la llei impulsada per l'anterior govern tripartit es va fer «començant la casa per la teulada i sense el consens del territori». La vicepresidenta va presidir a Lleida l'acte de presa de possessió de Jordi Souto com a nou delegat de Governació a Ponent. Al matí, es va reunir amb els alcaldes de les capitals de comarca de la plana de Lleida a qui va traslladar l'ajornament d'algunes obres i inversions.

La vicepresidenta del Govern es va mostrar disposada a estudiar en un futur una modificació dels límits territorials fixats per la llei de vegueries que va ser aprovada per l'anterior govern tripartit. Segons Ortega, la llei no té «el consens del territori». De fet, va dir que «no és una llei de país, com hauria de ser una llei d'ordenació territorial».

Ortega va insistir que tirar endavant la llei de vegueries «no és una prioritat» de l'Executiu català i que «no té un calendari urgent». Segons va aclarir, el Govern aposta per fer una llei de governs locals i una altra de finançament local per determinar com s'haurà de simplificar l'administració. Ortega va assegurar que ara «la màxima prioritat és acabar amb els elevats índexs d'atur». La vicepresidenta va explicar que «la situació econòmica ens portarà a fer alguns ajustos en les inversions i en els projectes socials».

NOU DELEGAT / Ortega va presidir l'acte de presa de possessió del filòleg Jordi Souto com a nou delegat de Governació i Relacions Institucionals a Lleida, en substitució de Tomàs Pujol. Souto va manifestar el desig de fer una administració «més propera». Souto és militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i actualment és professor de llengua i literatura a l'institut d'Agramunt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT