PUBLICITAT

Condemnat a 9,5 anys l'acusat de violar 5 cops la seva neboda

  • L'home, veí de Montferrer i Castellbò, haurà de pagar 15.000 euros a la víctima
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
L'acusat durant el judici, amb la seva traductora. Foto: ACN / LAURA CORTÉS

L'Audiència de Lleida ha condemnat a nou anys i mig de presó el veí de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) acusat de violar cinc vegades la seva neboda. De fet, el condemna per un delicte continuat de violació. Així mateix, l'Audiència també el condemna a pagar una indemnització de 15.000 euros a la víctima. El ministeri fiscal demanava 40 anys de presó, en el que havia estat una de les sol·licituds de pena més altes que mai s'havien demanat a Lleida. Per la seva part, la defensa volia l'absolució, o si era condemnat, reclamava dos anys per abusos deshonestos continuats.

L'home, de 37 anys, natural de Bulgària, va dir al judici que en quatre ocasions, la nena, entre els anys 2006 i 2008, quan tenia entre deu i 12 anys, li va tocar el penis. Va reconèixer que en una ocasió hi va haver contacte entre els genitals de tots dos quan la menor se li va acostar. Això no obstant, va negar que hi hagués penetració i va afegir que se'n penedia per no haver sabut reaccionar.

Per contra, la nena va dir que en cinc ocasions el seu tiet va ser qui va prendre la iniciativa i la va agredir sexualment. Els pèrits que van declarar a la vista, que es va fer fa una setmana a l'Audiència de Lleida, van donar credibilitat a la versió de la menor, informa l'ACN.

JUDICI / Durant el judici l'home va insistir que mai no va arribar a penetrar la nena però va reconèixer que en una ocasió hi va haver contacte entre els genitals quan la menor es va despullar, li va abaixar els pantalons i es va asseure a sobre d'ell. L'acusat va mantenir en el seu relat dels fets que va ser la neboda qui, per iniciativa pròpia, va tocar el seu membre.

La víctima, que va declarar protegida per una mampara, va assegurat que el seu tiet va «abusar» d'ella en almenys cinc ocasions en les quals sí que la va penetrar vaginalment. La nena, que ara té 14 anys, va explicar que el seu tiet la va tocar «per tot el cos», li va treure la roba i la va penetrar en múltiples ocasions. La víctima va assegurar que els fets es van produir a casa de l'acusat, al nucli de Bellestar (Montferrer i Castellbò) i al seu domicili de Balaguer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT