PUBLICITAT

El CAA recomana al Govern que reglamenti la protecció infantil

  • Demana que s'aprovi un projecte de Llei per desplegar el marc regulador
  • Martisella compareix avui davant la comissió legislativa d'Economia
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les instal.lacions de RTVA. Foto: ONA MORANTE

El Consell Andorrà de l'Audiovisual (CAA) va emetre ahir un comunicat en el qual recomanava a l'Executiu d'Andorra "la reglamentació base d'un projecte de llei a tramitar per la via parlamentaria que correspongui, si al Govern i al Consell General li semblen adients", per tal que es pugui desenvolupar "una normativa sobre protecció de la infància i l'adolescència amb relació a la programació, la publicitat i altres serveis de ràdio i televisió", mitjançant "la qualificació i senyalització dels programes d'acord amb les categories d'edat i les pautes horàries d'emissió".

D'aquesta manera, el CAA va fer us de les seves competències com a òrgan no vinculant tot recordant la seva obligació de vetllar "perquè s'hi respectin els drets de les minories, els infants i els joves i perquè no hi hagi discriminació per raó de raça, sexe, religió i opinió". En aquest sentit, el consell se centra en les consideracions de la UE mitjançant les directives el Parlament Europeu i les resolucions de la Comissió, que indiquen "les línies més adients del nostre entorn que han d'inspirar la legislació andorrana". A més, el CAA va indicar que la Directiva de la Televisió Sense Fronteres i la dels Serveis de Mitjans Audiovisuals constitueixen un marc a tenir en compte.

Els responsables del CAA van considerar també les informacions recollides durant l'assistència a les reunions de la Plataforma Europea d'Autoritats Reguladores (EPRA) i "les actuals tendències que molts estats d'Europa ja han incorporat a la seva legislació nacional". El principal model són els països veïns.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT