PUBLICITAT

Restablert el trànsit de la RN-20 a Ax-les-Termes

  • La circulació es va habilitar a les 5 del matí, després d'una nit de treballs
  • La calçada es va veure afectada en dos indrets pels corrents d'aigua i fang
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una vista de la carretera RN-20 coberta de fang, diumenge. Foto: EL PERIÒDIC

La carretera RN-20 a Ax-les-Termes (a l'Arièja) es va reobrir al trànsit la matinada de dilluns, després que les esllavissades de fang de diumenge obliguessin a tallar-la. Els serveis de neteja van treballar durant tota la nit per tal de poder restablir la circulació a primera hora del matí, concretament, a les 5. La feina va consistir, principalment, a netejar el fang que havia cobert la calçada.

Poc després de les quatre de la tarda, i com a conseqüència de les tempestes i de dos corrents d'aigua i fang que van afectar la zona, la car- retera RN-20 va quedar tallada en dos punts a prop d'Ax-les-Termes. Afortunadament, i tal com van informar alguns mitjans de comunicació francesos, aquests corrents no van afectar cap habitatge.

Si bé no es van haver de lamentar ferits, la circulació sí que es va ressentir notablement de l'incident. Alguns vehicles que provenien d'Andorra van quedar aturats durant quatre hores i van haver d'esperar que les autoritats habilitessin una via de pas alternativa. D'altra banda, als conductors andorrans se'ls va recomanar de tornar per Perpinyà, ja que l'accés per l'Aude també estava tallat pel despreniment de roques.

Alguns passatgers atrapats van ser alliberats amb l'ajut d'un helicòpter, i també es van requerir diversos tractors. De fet, en un dels punts, la capa de fang era de deu centímetres, però en l'altre arribava a tenir un gruix d'un metre i mig. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT