PUBLICITAT

Baró demana una llei que reguli la carrera diplomàtica

  • Afirma que s'evitarien desplaçaments irregulars de funcionaris
  • Espot respon que és una "bona ocasió" per legislar sobre la matèria
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Baró parla amb Espot abans de la compareixença, ahir. Foto: ANA / A. R.

El número dos de CR i president de la Comissió Legislativa de Política Exterior, Ladislau Baró, va instar ahir el Govern a enviar al Consell General un projecte de llei que reguli la carrera diplomàtica. Segons el conseller reformista, aquesta llei clarificaria el règim d'aquests funcionaris i evitaria que el Govern hagi d'incomplir el reglament de mobilitat. El ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot, va recollir el guant i va assegurar que es plantejarà dur a terme la iniciativa proposada per Baró.

La petició del número dos reformista va tenir lloc ahir al matí durant la compareixença d'Espot davant de la Comissió Legislativa per explicar les línies d'actuació del seu ministeri. Segons va informar l'ANA, la intervenció de Baró es va centrar bàsicament en demanar la llei de la carrera diplomàtica, una iniciativa que ja va intentar dur a terme el Govern liberal d'Albert Pintat a la recta final de la legislatura passada.

Segons Baró, l'existència d'una llei que regulés el cos diplomàtic permetria resoldre el problema de mobilitat dels funcionaris del Ministeri d'Exteriors. Actualment, va explicar el reformista, el Govern es veu pràcticament obligat a incomplir el reglament de mobilitat dels funcionaris perquè els principis generals aplicables a la resta d'empleats públics no serveixen quan de diplomàtics es tracta. El reglament, va dir Baró, "està pensat per als funcionaris de l'Administració general i en cap cas per als funcionaris del Ministeri d'Exteriors". Espot va reconèixer la necessitat d'elaborar la llei i creu que és una "bona ocasió" per replantejar l'assumpte al Govern, com també que la llei seria "molt important per als diplomàtics, la cara visible del país a l'exterior". Amb tot, el ministre va dir que de moment la llei de la carrera diplomàtica no figura al calendari del Govern, però va assegurar que "quan diem que fem les coses tenim el costum de fer-les ràpid". La compareixença d'Espot va ser notablement plàcida comparada amb les dels ministres de Finances, Pere López, i Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT