PUBLICITAT

Les biblioteques d'Andorra i Catalunya compartiran els seus fons bibliogràfics

  • Els usuaris podran demanar documents de les entitats veïnes
  • Els llibres arribaran al Principat a través del servei de la Seu d'Urgell
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


01072010_biblio
Els usuaris del Principat que, a partir d'avui, veuen com s'amplien les seves possibilitats de préstec. Foto: TONY LARA
Les biblioteques d'Andorra i Catalunya comparteixen a partir d'aquest dijous els seus fons bibliogràfics gràcies a l'acord assolit en matèria de col·laboració bibliotecària. Un servei de missatgeria garantirà el moviment dels documents entre els dos territoris. L’acord inclou també la col·laboració en formació contínua, adquisició de documents en llengua catalana, recursos electrònics i accés als serveis de la Central de Préstec i Serveis Especials. De fet, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, ja va apuntar durant la seva visita a Andorra la setmana passada, que s'estava treballant en aquest acord de col·laboració.

a partir d’aquest dijous la Xarxa de biblioteques públiques andorranes participa en el Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari que impulsa la Subdirecció General de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta forma els usuaris de les biblioteques d’Andorra poden demanar a través de les seves biblioteques, documents de les biblioteques catalanes que participen en el programa. Igualment, els usuaris de biblioteques catalanes també poden demanar documents del seu interès que es trobin localitzats a les biblioteques andorranes. Un servei de missatgeria mitjançant una valisa, dues vegades a la setmana, garantirà la circulació dels documents gràcies a la participació de la Biblioteca Pública comarcal de la Seu d’Urgell, que esdevindrà el nexe de connexió entre els dos sistemes  bibliotecaris.

El Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari és un projecte impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya al que poden accedir més de 140 biblioteques de tot el territori català i obert a qualsevol biblioteca del Sistema Bibliotecari de Catalunya que s’hi vulgui adherir. Durant el 2009 s’han gestionat més de 40.000 peticions de documents sol·licitats pels usuaris de les biblioteques.

Paral·lelament, el Govern d’Andorra i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya també col·laboraran en altres matèries de biblioteques com formació continuada, participació del editors andorrans en el programa de SAB (Servei d’Adquisició Bibliotecària), accés via Internet a les revistes de l’APPEC i provisió de serveis de la CPSE (Central de Préstec i Serveis Especials).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT