PUBLICITAT

De la Massana a Cambodja

  • L'artesania i complements provinents de diferents racons del món fan de la plaça de Les Fontetes un punt de contacte intercultural
C. G.
LA MASSANA

Periodic
Diversitat d'oferta Visitants al mercat d'estiu, ahir. Foto: TONY LARA

Les vendes han estat més aviat fluixes. Ho reconeixien ahir els mateixos comerciants, així com la presidenta d'Acelma, Joana Tomàs. Però amb més o menys caixa, la plaça de Les Fontetes s'ha convertit aquest cap de setmana en un punt de contacte multicultural. El mercat d'estiu va inaugurar-se dissabte amb vuit expositors, i hi romandrà fins a final d'agost. Cada cap de setmana afegirà noves companyies (aquest ha estat el torn del mercat d'ocasió) amb la intenció d'anar variant l'oferta proposada.

"És una gran idea, dóna un toc internacional a la plaça", va opinar Manja Dijs, holandesa però resident a la Massana des de fa una vintena d'anys, mentre ensenyava el seu peu, decorat amb polseres de Cambodja i d'Egipte, adquirides al mercat. Darrere del taulell, Jorge Avonce, de Mèxic, esperava pacient que els visitants decidissin comprar la seva artesania. "M'agrada que des del Comú insisteixin en la idea de fer mercats, tot i que de moment estem venent poc", va explicar el comerciant. No obstant això, Avonce va assegurar que l'experiència estava sent profitosa, "enriqueix molt parlar amb gent que ve de diferents llocs del món". Dues parades més enllà, Samia Omar mostrava la seva bijuteria de Cambodja, "estem còmodes aquí, però no és un lloc de pas pels visitants", es queixava, "podrien posar música per animar la zona", va opinar Avonce.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT