PUBLICITAT

Naturlàndia preveu repartir dividends als accionistes a partir del quart any

  • El retorn de la inversió, segons els estudis, s'assolirà en 13,1 anys
  • El primer quadrimestre s'ha tancat amb 6.000 euros de beneficis
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA


07072010 naturlandia
Masegosa, Pintat i Alís, durant la presentació de l'obertura del període de compra d'accions. Foto: ANA / M. T.
Les persones o empreses que adquireixin una de les 134.286 accions per a l'ampliació de capital de Naturlàndia rebran els primers dividends a partir del quart any, si es compleix la previsió d'arribar als 200.000 visitants anuals. En aquest cas, el rendiment per acció serà de 0,4 euros, i es preveu que el retorn de la inversió s'assoleixi en 13,1 anys. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, ha assegurat que les expectatives dels inversors quedaran plenament realitzades, i que també s'ha de veure com una contribució de cara al país. Pintat, que ha animat tothom a comprar accions, ha destacat que es preveu que aquest 2010 sigui el primer any que la societat pugui tancar amb beneficis, o, si més no, amb un equilibri. De fet, durant el primer quadrimestre ja s'ha assolit una generació de recursos de 6.000 euros positius, mentre que durant el primer quadrimestre de l'any passat aquesta xifra era negativa en 166.082 euros.
Naturlàndia ha donat aquest dimecres el tret de sortida oficial de la venda d'accions per afrontar la primera fase d'ampliació del parc temàtic, amb la creació d'un observatori d'animals. Cada acció té un cost de 35 euros, amb una subscricpció mínima de 10 accions, tot i que no s'ha de fer en paquets de 10. Es vol aconseguir un capital de 4,7 milions d'euros i el termini de l'emissió finalitza el 30 de novembre.
El cònsol s'ha mostrat optimista i pensa que l'emissió d'accions hauria de ser un èxit, tot i la difícil situació econòmica. De fet, ja han tingut diverses demandes de persones interessades. Les accions van destinades a persones físiques o jurídiques tant d'Andorra com de l'estranger. Les persones de nacionalitat andorrana i els residents espanyols, portuguesos i francesos amb més de 10 anys al país, podran adquirir accions lliurement, mentre que la resta d'interessats hauran de fer una sol·licitud d'inversió estrangera. S'han reservat 20.000 accions per als residents a Sant Julià de Lòria i també es posarà com a condició al plec de bases del concurs que la constructora que s'encarregui del projecte cobri el 20% del cost amb accions. L'oficina de venda estarà situada a les oficines de tràmits del Comú, on es farà la reserva i posteriorment, a partir del 30 de novembre, es farà efectiva la compra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT