PUBLICITAT

St. Joan de Caselles guanya el Wiki Loves Monuments

  • Viquipèdia disposa ara d'una àmplia visió del patrimoni cultural andorrà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge guanyadora del concurs Wiki Lovers Monuments Foto: MARIA ROSA FERRÉ

La imatge guardonada del concurs Wiki Loves Monuments 2011 Andorra va ser una fotografia de Sant Joan de Caselles de Maria Rosa Ferré, i segons la valoració feta pel jurat, aquesta fotografia mereix el primer premi «per la seva prèvia observació, la calidesa de la imatge, perquè ha sabut copsar la importància i la bellesa de lloc, per ser una imatge tant descriptiva, per la seva profunditat, perquè evoca al silenci i al seu moment històric».

El mes de setembre Andorra va ser un dels 18 estats participants en la primera edició europea de Wiki Loves Monuments, organitzat per l'associació Amical Viquipèdia amb el suport de viquipedistes andorrans i amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra.

La fotografia guanyadora va ser afegida al grup de Flickr creat per l'ocasió, un grup molt reeixit que va rebre més de 2.500 fotografies de tots els indrets de parla catalana. També va ser cabdal la gimcana fotogràfica Wiki takes Andorra, per completar tota la llista de monuments amb fotografies. Dels 111 monuments registrats entre Béns d'Interès Cultural i Béns immobles Inventariats, n'hi havia 80 dels quals no tenien cap fotografia en començar el concurs. Gràcies a Wiki Loves Monuments, ara la Viquipèdia disposa d'una visió de conjunt del patrimoni cultural andorrà.

Els més fotografiats / En primer lloc, el més fotografiat va ser la presa i caseta del guarda de Ràmio amb 47 fotos, situat a la Vall del Madriu. El monument més popular, però, va ser l'església de Sant Miquel d'Engolasters amb 10 fotògrafs diferents.

Entre els 9 finalistes que participaran en la fase final europea, cal destacar l'aportació de Ferran Llorens, amb quatre fotografies seleccionades i els altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT