PUBLICITAT

El mestre Colom amenitza amb un concert i una classe magistral

  • La Festa del Piano dóna l'oportunitat als estudiants de tocar davant el públic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una concursant en l'edició de l'any passat Foto: EL PERIÒDIC

El mestre català Josep Maria Colom és de visita a Andorra. Convidat a la Festa del Piano –que biennalment s'alternarà amb el Concurs Internacional de Piano i afavorir així aquest darrer certamen–, Colom va oferir ahir un concert de música per a piano d'autor espanyol a l'auditori del Palau de Gel, a Canillo. I avui i demà imparteix una classe magistral a l'escola de música Harmonia, d'Escaldes-Engordany.

En el marc d'aquesta primera Festa del Piano, serà demà quan els joves pianistes del país demostrin les seves habilitats amb les tecles i la seva sensibilitat musical al públic. Serà a les 11 hores a l'auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Els concerts i classes, i altres activitats emmarcades a la Festa del Piano s'aniran succeint fins el proper dissabte 26 de novembre.

CONCURS BIENNAL / El Concurs Internacional de Piano Premi Principat d'Andorra vol créixer i que se'l compti entre els més importants del món. Per assolir-ho es requereix disposar d'una orquestra simfònica que acompanyi els pianistes a la gala final del certamen. És el requisit necessari per ser membre de la Federation Mondiale des Concours Internationaux de Musique i de The International Musi Council de la Unesco. D'aquesta manera, el concurs tindrà una major difusió i la visita de nombrós públic d'arreu, segons argumenta l'organització del certamen.

Però el disposar d'una orquestra simfònica és sinònim de diners, una despesa que no es pot afrontar any rere any. I és per això que el Premi ha fet un gir en aquesta edició per passar a ser biennal i alternar-se amb la Festa del Piano. Amb aquesta, s'aconsegueix que el Concurs de Piano s'impliqui en la formació i la difusió de la cultura musical d'excel·lència. L'organització destaca que amb el gir hi guanya el públic –que tindrà més opcions per assistir a concerts i conferències–, i també els estudiants, que tenen diumenge l'oportunitat d'exposar el seu talent al públic, i reben classes a càrrec de pianistes reconeguts internacionalment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT