PUBLICITAT

El documental sobre el 40è aniversari del BC Andorra guanya el Premi Pirene de periodisme

  • Xavi Mujal, David Ramos i Creu Rossell són els autors d'aquest reportatge audiovisual
  • El jurat ha valorat "l'originalitat i l'emotivitat" del treball, emès per Andorra TV
29112011_premi-pirene
Els premiats posen amb el ministre de Cultura, Albert Esteve, i la portaveu del jurat, Marisol Fuentes. Foto: ANA / D. R.
El reportatge de premsa audiovisual 'Bàsquet Club Andorra 40 anys, 1970-2010' de Xavi Mujal, David Ramos i Creu Rossell ha guanyat el Premi Pirene de periodisme en la categoria de reportatge audiovisual que s'ha lliurat aquest dimarts al matí. El jurat ha valorat "l'originalitat i l'emotivitat" del treball, que a través de l'esport ofereix una visió de l'evolució d'Andorra al llarg de 40 anys. Aquest any el premi ha rebut 31 treballs, 11 més que en la passada edició. D'aquests, 23 corresponen a premsa escrita i 8 a audiovisual. El guardó en la categoria de premsa escrita ha quedat desert.

La 16a edició del Premi Pirine de periodisme interpirinenc ha atorgat tres premis, el de reportatge audiovisual, i dos accèssits, un en la categoria de premsa escrita i un en la d'audiovisual. El premi en categoria escrita ha quedat desert.

El documental ha rebut els 3.005 euros que corresponen al premi en categoria audiovisual. Aquest treball va ser emès per Andorra Televisió i fa un repàs a la història del club de bàsquet. El periodista Xavi Mujal ha agraït a RTVA la possibilitat de permetre lligar les seves dues passions, el bàsquet i la seva professió, per poder fer lliurement aquest reportatge. Mujal també ha destacat que aquest treball, més enllà de la vessant esportiva, també mostra l'evolució del país.

D'altra banda, s'ha atorgat un accèssit de 1.500 euros en la categoria de premsa escrita al conjunt d'articles d'Alberto Martínez Embid publicats al bloc de Desnivel entre febrer i maig del 2011. El jurat ha valorat la combinació d'erudició i excursionisme i un estil directe demostrant l'emergència dels nous formats periodístics fruit de l'ús de les noves tecnologies. Precisament, el guanyador s'ha mostrat agraït perquè s'hagi premiat un bloc participatiu d'aquestes característiques.

Finalment, en la categoria de premsa audiovisual s'ha lliurat un accèssit de 1.500 euros al treball radiofònic Excursion sonore: Le conteur des cimes dins el programa H1000 de Patrick Avakian emès per Campus FM Toulouse el març del 2011. El jurat ha valorat la seva qualitat sonora i la dificultat de recrear paisatges a través d'un mitjà com el radiofònic.

De la seva banda, el ministre de Cultura, Albert Esteve, ha destacat la riquesa de temàtiques dels treballs presentats en aquesta edició, que provenen de Catalunya, Aragó, el sud de França i Andorra. El jurat està format per Marisol Fuentes, Andrés Luengo i Pati Molné.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT