PUBLICITAT

Andorra participa en un projecte solidari a Moldàvia

  • S'alia així amb San Marino, Mònaco i Liechtenstein, millorant la visibilitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una nena circula per un camí enfangat de Moldàvia. Foto: EFE / DUMITRU DORU

El Govern va anunciar ahir l'aprovació d'una aportació de 15.000 euros a un projecte subvencionat conjuntament amb San Marino, Mònaco i Liechtenstein, destinat a la prevenció contra el tràfic d'infants sense protecció parental a la República de Moldàvia. Aquesta iniciativa pretén afrontar també la migració irregular de Moldàvia cap a altres països, com ara la Federació russa, mitjançant la integració sostenible social i professional d'infants orfes i infants que no es poden beneficiar de protecció parental.

El projecte també vol "adaptar els processos educatius d'aquest grup a les demandes del mercat laboral" i "prevenir altres conductes o riscos socials com ara l'atur, el consum de les drogues o d'alcohol, l'abandonament dels estudis, la violència o la delinqüència". Un altre objectiu és el d'"evitar la violència de gènere mitjançant la inclusió de la dona en l'esfera econòmica i la vida política", a més d'evitar que els infants i joves que, un cop acabada l'educació obligatòria i en no continuar els seus estudis ni tenir feina, quedin desprotegits. El projecte preveu que cent infants de 14 a 18 anys rebin una formació per orientar-se professionalment i socialment. Trenta d'aquests infants podran continuar la seva formació durant un període de tres anys.

En el marc de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), Andorra, San Marino, Mònaco i Liechtenstein es reuneixen regularment. Arran de les trobades, i "amb l'objectiu de millorar la visibilitat dels quatre petits estats a l'OSCE", es va proposar que els quatre petits Estats participin de manera conjunta en aquest projecte de prevenció contra els tràfic d'infants a Moldàvia, segons va informar el Govern. El cost total del projecte és de 183.566 euros. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT