PUBLICITAT

La Diputació insta a suavitzar la restricció a l'endeutament

  • L'ens reivindica novament un finançament just per a ajuntaments i consells comarcals
  • L'acord es donarà a conèixer en breu al Govern d'Espanya, entre d'altres
I. C.
LA SEU D'URGELL

Periodic
El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert. Foto: EL PERIÒDIC

La Diputació de Lleida ha aprovat una moció que insta el Govern espanyol que lidera José Luís Rodríguez Zapatero a autoritzar que diputacions, consells comarcals, ajuntaments i altres entitats locals puguin accedir a l'endeutament públic o privat, d'acord amb les limitacions establertes. L'ens fa referència al finançament d'actuacions plurianuals acordades abans que entri en vigor el decret llei que bloqueja l'endeutament dels ens locals.

D'aquesta manera, a l'acord unànime pres aquest divendres per la Diputació lleidatana també demanen a l'Executiu socialista que deixi sense cap mena d'efecte la part de l'articulat dels pressupostos estatals que regula la devolució de la liquidació dels deutes en 60 mensualitats, a partir de l'any vinent.

L'entitat també manté un posicionament totalment contrari a la possibilitat que es controlin les operacions concertades a curt termini per tal de fer front a les despeses quotidianes.

A la vegada, la moció aprofita per reivindicar novament que les corporacions locals rebin uns ingressos d'acord amb la seva realitat: "Un finançament just i suficient per a les hisendes locals, que permeti mantenir el nivell i la qualitat dels serveis que presten les entitats locals en benefici dels ciutadans".

PUBLICITAT DE L'ACORD
L'acord emprès per la Diputació de Lleida es donarà a conèixer al Govern d'Espanya, a tots els ajuntaments de la demarcació de Lleida, la Generalitat de Catalunya, la Mesa i tots els grups polítics del Parlament de Catalunya, l'Associació de Municipis de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT