PUBLICITAT

Cultura vol invertir en la restauració dels museus

  • Dissenya un full de ruta per diagnosticar i intervenir a l'horitzó 2015
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una família visita la Casa Rull, escoltant la visita guiada amb els dispositius electrònics multilingües. Foto: ÀLEX LARA

el ministre de Cultura, Albert Esteve, va anunciar, en la presentació de les línies estratègiques de Cultura, que al llarg d'aquest any es farà la diagnosi dels museus nacionals per establir un Pla fins al 2015, que inclou la revisió de les col·leccions i els procediments de manteniment i l'estat sanitari de cada museu. Esteve també va afegir que de cara a l'estiu es modificaran els horaris dels museus i que s'està revisant la política de preus. El Pla estratègic dels museus 2012-2015 analitzarà les propostes de modernització de museografies i d'aprofitament dels espais.

Albert també vol revisar el model del passaport dels museus que dóna entrada a tots els museus estatals, comunals i privats, per tal que sigui Andorra Turisme qui en faci la distribució. D'aquesta manera, tots els agents turístics podrien comercialitzar-lo. De fet, el ministre va lamentar que el problema d'aquest tipus de producte que depèn d'un Ministeri com és el cas del de Cultura, és que no es veu mai com una inversió perquè els ingressos es fan constar al Ministeri de Finances i no al Ministeri competent.

Horari d'estiu/Aquest estiu es tornarà a ampliar els horaris com es va fer la temporada passada, però en base als resultats obtinguts. Així, Cultura mantindrà oberts els museus al migdia però els tancarà una hora abans els vespres, a les 19 hores. També estaran oberts els dilluns. La prova pilot de l'any passat va comportar, en la darrera quinzena de juliol, un augment del 77% de visitants. De fet, en la quinzena estudiada, 4.198 persones van visitar els museus en lloc de les 2.373 que ho van fer l'any anterior per les mateixes dates.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT