PUBLICITAT

Sant Jordi 2012: una aplicació per a iPhone

  • Contextuàlia ha creat una app per facilitar la tasca d'escollir un llibre entre 30 títols promocionats per les editorials catalanes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de l'aplicació Sant Jordi 2012, amb una rosa i un llibre Foto: EL PERIÒDIC

Escollir un llibre. Pràcticament una obligació un dia com avui. I la veritat és que no sempre és fàcil. Això mateix van pensar els responsables de Contextuàlia, creadors de l'aplicació Sant Jordi 2012. És tracta d'una aplicació gratuïta que arriba al mercat en format per a iPhone, amb una selecció de trenta llibres que les editorials catalanes promocionaran durant el dia d'avui.

L'app està pensada perquè els usuaris puguin fer servir diversos criteris de cerca per trobar el títol ideal per regalar o per regalar-se per Sant Jordi. Aquesta aplicació és la primera de la col·lecció «Top 30», un projecte que ha ideat i ha dissenyat Contextuàlia, una empresa de tres emprenedors catalans (Eva Pallarès, Santi Andorrà i Sergi Massana), i que en breu llançarà més títols al mercat relacionats amb el sector del turisme, amb Barcelona i amb altres ciutats.

Sant Jordi 2012 neix com una iniciativa per facilitar la tasca d'escollir un llibre, però no pretén ser un recull exhaustiu de tots els llibres ni de tots els gèneres disponibles en el mercat editorial. La idea és aportar una selecció a partir de les propostes que les editorials catalanes han fet per a aquest Sant Jordi, amb l'objectiu que els usuaris tinguin una idea aproximada dels títols que poden trobar. La tria dels llibres s'ha fet a partir de les propostes que han enviat les editorials i l'ha dut a terme, «de manera lliure i independent», Contextuàlia.

L'aplicació, disponible a l'AppStore (http://itunes.com/app/santjordi2012), es basa en un procés de filtratge, de manera que els usuaris accedeixen a la informació a partir de diversos criteris: gènere, pàgines i etiquetes. Un cop escollit un dels paràmetres, es pot tornar a afinar la selecció a partir d'un altre criteri, de manera que el procés de filtratge inclou fins a tres passos. A més, també hi ha l'opció de cercar els llibres a partir de la llista de tots els títols, a partir de les imatges de cada llibre o a partir de l'autor. En aquest darrer cas, l'aplicació disposa d'un geolocalitzador que marca el lloc de naixement de l'autor, a partir del qual s'arriba a la fitxa del llibre. Les fitxes bibliogràfiques inclouen una sinopsi breu, informació sobre l'autor i dades addicionals de cada llibre.

Aquesta proposta forma part de la col·lecció «Top 30». La seva essència és recollir 30 propostes de diversos sectors, de manera que l'usuari pugui escollir d'una manera àgil i ràpida una botiga, un restaurant, un llibre...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT