PUBLICITAT

Els Lliures tornaran a la Seu, ara amb el 'Rèquiem' de Fauré

  • Ensenyat encara no ha estat convocat per parlar del futur del Cor Nacional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els Cantors Lliures, al santuari de Meritxell el dia de la patrona Foto: EL PERIÒDIC

Tres setmanes després que el ministeri anunciés la suspensió del Cor Nacional i la intenció de refundar-lo de nou amb la implicació dels Cantors Lliures, el futur de la formació oficial continua als llimbs, a l'espera que algú –el ministre Albert Esteve, per exemple, que hi semblava molt interessat– faci un primer moviment d'aproximació. Un gest que dilluns encara no s'havia produït, segons va confirmar el president de l'associació que dóna cobertura legal als Cantors Lliures, Carles Ensenyat, que ja va manifestar aleshores en aquest mateix racó de diari la predisposició dels Lliures a «reconduir» la situació.

Mentre aquest moment no arriba, la formació que dirigeix Catherine Metayer continua preparant la temporada i el 5 de maig tornarà a la catedral de la Seu –on l'any passat va deixar una estupenda impressió a compte de la Missa de la Coronació, de Mozart– per cantar-hi una altra obra monumental: en aquesta ocasió serà el Rèquiem de Fauré, obra impressionista estrenada el 1888 i en què els Lliures tornaran a fer una exhibició d'arguments: hi actuaran els Petits Cantors, el Cor de Cambra i el Cor de Nenes, un centenar llarg d'intèrprets acompanyats per la Madrid Sinfonietta Orchestra, dirigida per a l'ocasió pel mestre Enric Ferrer. El programa es completa amb peces de Richard Addinsell i Berlioz, i en aquesta segona part l'estrella convidada tornarà a ser, com l'any passat, el baríton Marc Canturri, expetit cantor –com és ben sabut– i allunyat els últims mesos dels escenaris.

A banda del concert a la catedral de Santa Maria, el calendari immediat dels Cantors Lliures inclou la gira del Cor de Nenes, que tindrà lloc entre el 23 i el 28 de juny i que recorrerà Besiers, Narbona, Cavaillon i Cotlliure, així com del de Nens, entre el 6 i el 15 de juliol i amb parades a Nantes, Saint Malo, Rennes, Derval, Le Pouligen, Vannes i la Baule. A més, durant els mesos d'estiu i en una data encara per confirmar les dues formacions oferiran un concert conjunt al Pas de la Casa. Es tracta en qualsevol cas d'una demostració més de tenacitat, perquè ara fa un any i mig, quan els Cantors Liures es van constituir oficialment, moltes veus en van posar en dubte la continuïtat. En aquesta guerra de desgast amb el Cor Nacional, al final ha sigut la formació dels exiliats qui s'ha acabat enduent el gat a l'aigua. I ara són ells els que esperen la trucada del ministre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT