PUBLICITAT

Concurs per celebrar el Dia de la Fotografia Estenopeica

  • Els Comerciants del Centre Històric col·laboren per primer cop a la jornada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mar Garcia, Meritxell Rabadà i Montserrat Altimiras, durant la presentació de la jornada, ahir Foto: ANA / M. C.

Un any més la capital d'Andorra acull la celebració del Dia mundial de la fotografia estenopeica, que enguany compta per primera vegada amb la col·laboració de l'Associació de comerciants del Centre Històric i que inclourà un concurs de fotografies estenopringles (instantànies realitzades amb una càmera feta d'un pot de patates). El jurat premiarà principalment l'originalitat, tal com ha explicat la responsable de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella, Montserrat Altimiras, i el premi serà un val per dinar o sopar en algun restaurant del Centre Històric. A més, els professors de l'Escola d'Art decoraran una dotzena d'aparadors per reproduir imatges estenopeiques.

El Dia mundial de la fotografia estenopeica es trasllada de la plaça Guillemó a la plaça del Poble. Serà aquest l'escenari principal de la celebració que tindrà lloc el 5 de maig, per no coincidir amb el pont anterior, quan realment s'escau, com ha explicat la responsable de l'Escola d'Art, Montserrat Altimiras, en declaracions recollides per l'ANA. A més, en aquesta ocasió, el Comú d'Andorra la Vella i l'Escola d'Art compten amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants del Centre Històric.

Tot i que la jornada central serà dissabte, durant tota la setmana, una dotzena de comerços participaran en l'activitat Posa l'ull als aparadors del Centre Històric, en els quals els professors de l'Escola d'Art allotjaran diferents decoracions per reproduir l'efecte de la fotografia estenopeica.

La segona activitat d'aquesta celebració tindrà lloc el 2 de maig i consistirà en la inauguració de l'exposició fotogràfica Centre Històric, al Centre Cultural la Llacuna, amb imatges de gran format. El 3 de maig es realitzarà un taller d'estenopringles a l'Escola d'Art, on tothom podrà aprendre a construir la seva càmera fotogràfica estenopeica amb un pot de patates fregides. Aquesta tècnica és també l'escollida per participar en una de les novetats d'aquesta edició, el concurs fotogràfic amb el que es poden guanyar vals per dinar o sopar en set restaurants del Centre Històric i que tindrà lloc el 5 de maig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT