PUBLICITAT

El cor dels Petits Cantors Lliures incrementa files

  • Amb 80 nous inscrits la formació ja té 150 veus i encara el futur amb optimisme
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de l'assaig dels Petits Cantors Lliures, a l'església del Fener Foto: ANA / N. M.

El cor dels Petits Cantors Lliures va presentar ahir un avenç del programa d'estiu que debuta el proper dissabte 5 de maig amb un concert a la catedral de la Seu d'Urgell. La presentació de l'acte va servir perquè el president de l'associació que dóna cobertura legal al cor, Carles Ensenyat Reig, expliqués que de moment «no tenim cap notícia del Ministeri i per tant no sabem si hi haurà acord o no». Ensenyat es referia així a la possibilitat de que la formació rebés alguna subvenció per a accions específiques.

Ensenyat que va reconèixer que «en aquests temps és difícil trobar capitals i s'han de retallar concerts i altres actes que es fan al llarg de l'any» va fer al·lusió a ajudes puntuals de cara a actuacions que la formació ofereix gratuïtament a Andorra en celebracions populars com ara el Nadal o Meritxell. De moment, però amb ajudes o sense, la continuïtat de la formació està assegurada gràcies al patrocini de simpatitzants, les quotes que paguen els inscrits, la capitalització dels concerts i gires i la venda de material discogràfic.

Més de 80 inscrits més/Cap dels presents a la roda de premsa d'ahir a la nit va voler relacionar les 80 noves inscripcions a la formació amb la desaparició del Cor Nacional dels Petits Cantors. Catherine Métayer directora dels Petits Cantors Lliures, va explicar «que les veus que canten actualment fa temps que assagen mentre que les noves veus que s'han incorporat no començaran a cantar fins al setembre que ve».

Metayer també va insistir en que «la primera ambició de la formació és que els nens cantin» i va expressar la seva satisfacció pel «suport que he rebut de tots i el fet que encara podem continuar cantant, que és el més important». De cara a l'estiu els Petits Cantors Lliures faran dues gires a França. El Cor de les Nenes viatjarà fins a Marsella i el Cor dels Nens fins a la Bretanya. La gira del Cor de Nenes, entre el 23 i el 28 de juny, recorrerà Besiers, Narbona, Cavaillon i Cotlliure. La gira del Cor de Nens, entre el 6 i el 15 de juliol, farà parades a Nantes, Saint Malo, Rennes, Derval, Le Pouligen, Vannes i la Baule.

D'altra banda, Métayer que ha reprès la direcció dels cantors amb moltes ganes, també va explicar que s'ha programat un estatge de perfeccionament a La Baule (Loire-Atlantique) per als nens que tenen un nivell més avançat, d'entre 14 i 15 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT