PUBLICITAT

El còmic envaeix La Massana

  • Artistes com Blanco o Ibáñez arriben a la mostra en vinyetes, que es troba a dos anys de la majoria d'edat
L. G.
LA MASSANA

Periodic
Els autors Martín, Joan, Bartolomé Seguí, Josep M. Blanco i d'altres. Foto: ÀLEX LARA

A només dos anys de la majoria d'edat, La Massana Còmic va obrir ahir a la nit la mostra amb tot de cares conegudes i una selecció dels autors més importants del món del còmic. Una nova edició que, segons els seus organitzadors, «durarà molts anys, més dels que hi podrem veure nosaltres» i que arriba amb força. La promesa del cònsol major de la parròquia, David Baró, va ser clara ahir a la nit. «Tenim un dels cartells més sòlids malgrat els moments complicats que hi tenim», va refermar.

Un bon grapat d'autors de renom es passejaran i exposaran les seves obres a partir d'avui mateix i durant tot el cap de setmana. Un dels més sonats, Josep Maria Blanco, autor del TBO i que va ser un dels protagonistes de la nit d'ahir. «Encara ens queden molts anys de tenir-lo per aquí», va dir l'organitzador de la mostra, Joan Pieras, en relació en aquest clàssic de les vinyetes que ja suma vàries generacions de pares i fills que gaudeixen amb els seus dibuixos.

No serà l'únic. Es veuran avui personalitats com Jaime Martín, guanyador del premi Saló de Barcelona, els dibuixants de les Illes Balears Bartolomé Seguí i Pere Joan. I, com va voler expressar Pieras que «tots els anys se sumen», la presència de grans artistes del còmic com són els mestres Ibáñez i Mundet o Paco Nájera.

Col·laboració amb les Balears / La presència de les Illes Balears no va ser casual. Aquesta nova edició es defineix per la col·laboració amb les illes mediterrànies i els seus autors, a més de representants del seu mon cultural. El director del Institut d'Estudis Balears, Cristòfol Vidal, va agrair ahir a la nit la possibilitat atorgada per Andorra per trobar-s'hi a la mostra i per l'ajut als seus dibuixants.

«L'interès de la societat i de la cultura pel còmic culmina aquí, en una mostra com aquesta», va dir ahir Vidal, abans de regalar diversos obsequis culturals de les Balears al Comú de la Massana.

Pieras va refermar que aquest es el bon camí per la mostra, el de les col·laboracions amb altres entitats i autors de diversos llocs. «Vivim al mig de dues grans potències –en el mon del còmic– com són França i Espanya», va explicar l'organitzador de la mostra. Però a Andorra també es fan còmics i de qualitat. Avui mateix, per exemple, es presenta un llibre amb dibuixos que explica la història d'Andorra, fet per un autor andorrà.

Altra de les atraccions punteres és la selecció i exposició d'obres de la revista TBO. El seu dibuixant, Josep Maria Blanco, hi és a La Massana per signar volums. «No ho estic vivint, estic flotant i massa afalagat», va dir en relació al bon tracte rebut a la capital del còmic andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT