PUBLICITAT

El Comú d'Ordino ven el telecadira de les Portelles d'Arcalís a Xile

  • El giny ja està pràcticament desmuntat del tot
  • La instal·lació es farà a l'estació de la Parva
EL PERIÒDIC
ORDINO


30072010 telecadires
Les cadires d'Arcalís, desmuntades. Foto: ANA / DIANA PÉREZ
El Comú d'Ordino ha trobat comprador pel telecadira de les Portelles d'Arcalís, el primer que es va construir a l'estació. Concretament, el giny se'n va cap a Xile a l'estació de la Parva, després d'un primer intent de treure'l a subhasta que no va tenir èxit. De fet, tal com ha explicat la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, el telecadira gairebé ja està desmuntat. Aquest giny viatjarà acompanyat del telearrastre dels Orris, que també ha estat venut al mateix comprador.

Consol Naudí ha explicat que, amb el desmuntatge del telecadira de les Portelles, Arcalís guanyarà amb l'impacte perquè "tenir unes pilones sense ús malmet molt ràpid el medi". A més, ha afegit que el manteniment del giny suposava "un cost enorme", ja que la maquinària era molt vella. Aquesta temporada passada ja no es va posar en marxa.

L'empresa andorrana Teleski és la que s'encarrega del desmunt del giny mecànic. Ja porta un mes i mig treballant, i calculen que encara els resta un altre mes. El desmunt s'està fent per fases i primer van començar pels elements de seguretat. Posteriorment, i per aquest ordre, es procedirà a la desinstal·lació de les cadires, el cable, les pilones i, finalment, la maquinària motriu.

El pàrquing d'Arcalís fa, durant tot el procés de desmunt, les funcions de magatzem i posteriorment el material es traslladarà en contenidors especials i amb vaixell cap a Xile, i d'allí fins a la destinació final a l'estació d'esquí de la Parva. A la tardor andorrana, l'estiu en aquella zona d'Amèrica del Sud, està previst que es comenci a muntar el telecadira en la seva nova ubicació en terres xilenes.

La venda del telecadira i del telearrastre dels Orris suposarà uns ingressos de 110.000 euros, però dels quals caldrà descomptar-ne els costos que ha generat el desmuntatge. La cònsol menor ordinenca calcula que el benefici net pot estar entre els 30 i els 40.000 euros.

D'altra banda, Naudí ha parlat sobre la concessió del servei de restauració d'Arcalís a una empresa externa. En aquest sentit, la cònsol menor ha explicat que s'està estudiant aquesta possibilitat i ha afegit que cal ser prudents, malgrat que els agradaria prendre una decisió al més aviat possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT