PUBLICITAT

Bartumeu parla d'Andorra i la UE al Congrés del PS suís

  • Les formacions acorden reforçar la participació al Partit Socialista Europeu
EL PERIÒDIC
LUGANO

Periodic
Bartumeu, amb membres del PS suís, aquest cap de setmana Foto: PARTIT SOCIALDEMÒCRATA

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va participar el cap de setmana al congrés del Partit Socialista suís, celebrat a la ciutat de Lugano. Bartumeu va mantenir una reunió de treball amb diversos responsables socialistes suïssos a qui va exposar la posició del PS en el procés d'acostament d'Andorra a Europa, fent referència, sobretot, a l'acord monetari i a la via que s'està explorant per participar al mercat interior.

A més, durant la trobada es va acordar mantenir contacte entre ambdues formacions, així com també reforçar la participació al Partit Socialista Europeu.

A la reunió de treball celebrada dissabte, a més de Bartumeu hi van assistir els parlamentaris suïssos Susanne Leutenegger i Roberto Zanetti, que van exposar al president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata la posició del PS suís. El partit, segons els polítics socialistes, no accepta substituir la transparència en l'activitat financera per una imposició sobre els dipòsits dels titulars de comptes d'estrangers no residents a la Confederació per un impost que permet mantenir el secret.

Així doncs, segons detalla la nota informativa, els socialistes suïssos volen avançar cap a unes relacions de plena col·laboració amb la comunitat internacional i precisament en els debats del congrés del Partit Socialista Suís han tingut un paper destacat els joves socialistes, que han iniciat una campanya per convocar un referèndum que rebutgi els acords que ha firmat Suïssa amb Anglaterra, Alemanya i Àustria que permeten mantenir el secret bancari.

UN MODEL ESGOTAT / D'altra banda, a la trobada de dissabte també hi va participar el secretar internacional del PS, Peter Hug i el secretari general del partit, Stefan Hostettler. Tots dos van traslladar a Bartumeu que l'actual model de relacions amb la Unió Europea ha quedat esgotat en la mesura que Brussel·les no accepta nous acords bilaterals en àmbits concrets de les relacions econòmiques amb la Unió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT